Kdz. Ereğli İlçe Trafik Komisyonunun aldığı karar gereği belirli güzergahlarda uygulanacak olan tek yön uygulamasın da sona gelindi. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın düzenlediği basın toplantısında son çalışmalar ile ilgili bilgiler verirken 14 Aralık tarihinden itibaren de uygulamanın başlayacağını açıkladı.
Aydın, 26 Mayıs 2009 tarihinde İlçe Trafik Komisyonu'na Erdemir ve İbrahim Efe Caddeleri'nin tek yön olması için müracaat ettiklerini ve 1 Eylül 2009 tarihinden itibaren tek yön için alt yapı çalışmalarının yapılmasına karar verildiğini söyledi. Aydın gerekli afişler ve ilgili kurumlarla birlikte tek yönde sıkıntı yaşanmaması için tedbirlerin alındığını belirterek, "Tek yön uygulaması için yön tabelaları ve duraklar tespit edildi. 20 Kasım 2009 tarihinde tek yön uygulama afişleri asıldı. Halktan da olumlu tepkiler aldı. Gerekli alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. 14 Aralık Pazartesi günü Erdemir Caddesi ve İbrahim Efe Caddelerinde tek yön uygulaması başlanılacak. Bugünden itibaren, tek yönün açılacağı anons edilecek. Emniyet gerekli köşe noktalarda sürücüleri uyaracak. Bu uygulama ile trafik akışı hızlanacak ve yoğunluk azalacaktır" dedi.
Aydın, sıkıntı olabileceği düşünülen güzergahlarda park yasağı olacağını, sıkıntı olmayan yerlerde ise tek araçlık park uygulamasının devam edeceğini de sözlerine ekledi.