Ereğli ilçesinde karayollarına ait kantarın fazla tarttığını iddia eden TIR ve kamyon şoförleri eylem yaptı.  
TIR ve kamyon şoförleri, ERDEMİR'den aldıkları yükü tarttıklarında 41 bin 900 kilo geldiğini, aynı yükü Karayolları Kantarı'nda tarttıklarında ise 100-150 kilo fazla çıktığını iddia etti. Şöförler her sefer aynı sorunla karşılaştıklarını belirtirken, Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'dan (ERDEMİR) aldığı yük ile kantar bölgesine gelen TIR şoförü Mustafa Yıldız'a TIR'ında 240 kiloluk fazla yük çıkması nedeniyle ceza kesidi. Sürücü Yıldız, cezanın haksız yere kesildiğini ve aracında fazla yük olmadığını söylemesine rağmen cezayı yemekten kurtulamadı.
Her yükü aldıktan sonra özel bir kantarda tarttıklarını ve sonra karayollarına geldiğini belirten Yıldız, TIR'ın 42 tona kadar yük alabildiğini ve TIR'da ise 41 bin 900 kilo yük olmasına rağmen 240 kiloluk fazla yük çıkartıldığını öne sürdü. İtirazlara rağmen bir gelişme yaşanmayınca sürücü Mustafa Yıldız TIR'ın kontağını kapatarak ortalıklardan kayboldu. Kamyonların çıkış saatine denk gelen bir zamanda yaşanan olaya diğer TIR ve kamyon sürücüleri de destek verdi.
Her seferlerinde aynı sorunları yaşadıklarını iddia eden sürücülerin sayısının artması nedeniyle kantar görevlileri Jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma ekipleri kantar bölgesine gelerek burada sürücüler ile konuşulup ikna etmeye çalışılırken, tüm çabalar sonuçsuz kaldı. 2 kilometrelik bir kuyruk oluşturan TIR ve kamyonların çekilmesini isteyen Jandarma Komutanı, daha sonra kantar yetkililerinin yanına gitti.
Kantar üzerinde park edilen TIR'ın sürücüsü 56 yaşındaki Mustafa Yıldız, kendisine haksızlık yapıldığını iddia etti. Yıldız, kendisine kesilen cezanın çok ağır olduğunu belirterek, "ERDEMİR'den yükümüz alıp kantara giriyoruz. ERDEMİR'in kantarında 41 bin 900 kilo çıkıyor. ERDEMİR'den çıktıktan sonra özel bir kantara gidiyoruz orda da aynı yük çıkıyor. Ama devletin kantarına geldiğimiz zaman 200 kilo fazla yük çıkıyor. Fazla yük çıkmasının ardından bize ceza kesiliyor" dedi.
Diğer bir TIR şoförü 42 yaşındaki Yaşar Yavuz ise, devletin kantarında yükünün fazla çıktığını iddia ederek, "ERDEMİR'den yükümüzü alıyoruz. 41 bin 900 kilo çıkıyor. Buraya geldiğimizde ise yük fazla çıkıyor ve bize ceza yazıyorlar. Buradaki görevlilere ERDEMİR'deki tartının 41 bin 900 kilo çıktığını söylüyoruz. Ama bizi dinlemiyorlar. Kendilerine gidip özel bir kantarda tartalım diyoruz. Onu da kabul etmiyorlar. Biz ne yapacağız" diye konuştu.
67 TT 485 plakalı TIR'ın sahibi Mustafa Yıldız, TIR'ını kantara bırakarak olaya tepki için olay yerinden ayrılırken, diğer sürücüler de buna destek vererek bu sorunun çözülmesini istedi. Şoförler TIR'larını yol kenarına park edince 2 kilometrelik kuyruk oluştu. Jandarma ve polis ekipleri yol kenarında bulunan TIR'lar nedeniyle her hangi bir kazaya sebebiyet verilmemesi için yolda güvenlik önlemi aldı.