Kdz.Ereğli'de geçtiğimiz sezon boyunca 45 ton hamsi ve 32 ton istavrit tutulurken bu sezon 1 günde 80 ton hamsi, 60 ton istavrit yakalanarak rekor kırdı. Kdz.Ereğli açıklarında yakalanan hamsi İstanbul, Ankara, Samsun başta  olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Bursa, Konya ve Kocaeli İl'lerine de Kdz.Ereğli'den gidiyor.

Geçtiğimiz yıl sezonunda 45 ton hamsi ve 32 ton tutulan istavrit bu sezon rekora koşuyor.
15 Aralık Cumartesi günü Kdz.Ereğli açıklarında yaklaşık 80 ton hamsi, 60 ton istavrit yakalanırken balıklar İstanbul, Ankara, Samsun başta olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Bursa, Konya, Kocaeli il'lerine kamyonlarla gönderiliyor.
Kdz.Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İmdat Aydın gazeteniz Önder'e yaptığı açıklamasında hamsinin bu yıl rekora koştuğunu belirterek, 15 Aralık Cumartesi günü Kdz. Ereğli açıklarında 8 bin kasa hamsi balığı yakalandı, her kasa 10 kilodan toplam 80 bin kilo yani 80 ton hamsi aynı gün 6 bin kasa her kasa 10 kilodan toplam 60 bin kilo yani 60 ton istavrit balığı yakalandı. Geçtiğimiz yıl hamsi az olduğu için sezonunda yakalanan hamsi miktarı 45 ton istavrit ise 32 ton olarak kayıtlara geçmiştir. Balıklar kamyonlarla İstanbul, Ankara, Samsun başta olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Bursa, Konya ve Kocaeli illerine gönderilmektedir dedi.
Yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yaptığını belirten 68 yaşındaki Mürsel Sarı'da, Kdz.Ereğli'de 15 gündür hamsi bolluğu var. Vatandaş hem fiyattan hem balıktan memnun. Buranın yerli balığı olan hamsinin balıkçı esnafının yüzünü güldürdüğünü söyleyebilirim sözleri ile konuştu. Balıkçı tezgahlarında hamsi 5, istavrit ise 10 liradan satışa sunuluyor.