CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Kdz.Ereğli'de vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. CHP İlçe Başkanlığı, Ereğli Belediyesi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden İnce katıldığı söyleşide yaptığı konuşmasında ise iktidara yüklendi, Başbakanı sert bir dille eleştirdi. Yaşanan izdiham nedeniyle salon giriş çıkışlarında sorunlar yaşandı çok sayıda kişinin katıldığı söyleşi sonrası vatandaşlar İnce ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleri ile yarıştı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü ziyaret etti. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, İnce'yi Kdz.Ereğli'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. İnce, partililere kısa bir konuşma yaparak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

 

SLOGANLI KARŞILAMA

İnce daha sonra Şinasibey Restaurantta düzenlenen 'Yeni Bir Yıla Girerken Türkiye'nin sorunları ve CHP' konulu söyleşiye katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından salonu dolduran vatandaşlar, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sloganı attı.

 

BAŞINI HAVAYA KALDIRMALI

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP örgütlerinin komple ayağa kalkması gerektiğini belirttiği konuşmasında, CHP'nin ivme kazanması gereken bir ortamda CHP'nin hislerini düşüncelerini aynı zamanda ruhlarındaki heyecanlarını kabartmasını iyi bilen acımasızca iktidarla mücadele eden bizim her fırsatta söylediğimiz gibi artık herkes başını havaya kaldırmalıdır diye iddiada bulunuyoruz özellikle Zonguldak'ta TTK'nın kapanmak üzere olduğu bir ortamda Devrek yollarını yapılmadığı bir ortamda Zonguldak halkının yangın var dediği bir ortamda CHP'nin örgütlerinin komple ayağa kalkması gerekir. Artık koltuklarda oturma zamanı değil, ziyaretler zamanı değil, artık sesi yükseltme demokratik kurallar çerçevesinde eylem yapma zamanıdır. Bu fırsatı kaçırırsak çok büyük bir fırsat kaçırırız. Sokaklara çıkıp demokratik kurallar çerçevesinde eylemlere geçmemiz gerekiyor dedi.

 

İSMET PAŞA İLE BAŞLIYOR

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve CHP İl Başkanı Halil Furat'ın selamlama konuşmalarının ardından konuşmasına başlayan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Bana veriyorsunuz gazı sonra mahkemelerde yiyoruz cezaları sözleri ile başladığı konuşmasında, Avukatımda buraya gelmiş o da beni kurtarsın. Şunu unutmamak lazım ne oluyor da Başbakan her 3 ayda bir İsmet Paşa diye başlıyor. Yok camiyi ahır yaptı yok hitlere benziyordu bıyığı sürekli olarak bir hakaret sürekli İsmet Paşa'ya hakaret bunu düşündünüz mü neden? Çünkü Atatürk ile İsmet İnönü birbirini tamamlayan iki kişi. İsmet Paşa sakin 40 kere düşünür 1 kere yapar Atatürk ise ani karar veren birisidir. Atatürk rakibini hemen yener İsmet Paşa rakibini yorarak yener. Ne oluyor da Başbakan sürekli İsmet Paşa'ya laf ediyor. Asıl derdi Atatürk'dür. Şimdilik İsmet Paşa ile idare ediyor, yakın da Atatürk'e de gelecek bunu unutmayın.

 

5 BİN POLİSLE GİRDİN

10 Gündür yaşadığımız tartışmaya bakın, ODTÜ ile uydu fırlatacakmış öğrenciler buna karşı çıkmış, bu doğru değil. Zaten uyduyu fırlatacak olan çocuklar orada okuyor. ODTÜ'ye 5 bin polisle girdin sen ODTÜ'ye 500 puanla giriyorsun. Bu kavga tartışma Başbakan ile tartışma değildir bu tartışma Üniversite ile Medresenin tartışmasıdır. Onlar üniversite yapacağız diyor Başbakan diyor ki biz medrese yapacağız. Başbakan önce ODTÜ'nün tarihi okumalı, direniş var tarihinde, araştırma var, başkaldırı vardır. Yolun 2 boyuna çocuklar dizilsin, Sen Çok Yaşa Başbakan diye bağırsın diye bekliyorsun, sen kendi partinde yapabilirsin orada yapamazsın. ODTÜ'lerin eylemine ben de gittim beni de eleştirdiler. 'Bir dakika, ben size destek olmaya geldim' dedim 'hayır' dediler. Oraya ben tek başıma gittim yalnız 5 bin polis ile gitmedim.

 

TELEVİZYON PROGRAMINA ÇIKALIM

Senin 5 grup başkan vekilin var benimle bir televizyon kanalına çıkacağız tartışalım ben tek geleceğim onlar 5'i gelsin. Bırak gençleri karşı karşıya getirmeyi senin istediğin bir kanalda istediğin bir saatte ben grup başkan vekilleri ile tartışayım. Sen çık Genel Başkanımızın karşısına çık, hiçbirine gelmezsin, kaçarsın.

 

HERKES İLE KAVGA

Türkiye'de İsmet Paşa ile Cumhuriyetin temelleri ile ODTÜ'lü gençlerle, emekli, işçi, memur, öğrenci, medya, çiftçi, Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı, köşe yazarı ile HES'lere karşı çıkan köylü ile kavga şimdi de yetmedi muhalefet ile kavga. Milli olan her şeye karşılar bunlar. Allah Allah nidaları ile aldığımız bu toprakları Allah Allah din kitap diyerek sattılar. Bu ülkenin 90 yıllık birikimlerini sattılar her şeylerini sattılar.

 

HEPSİ SARHOŞ OLURDU

Şimdi bir CHP'nin örgüt yemeği olsa bu örgüt yemeğinde akşam olsa alkol olur, tamam. Alkol bizim dinimizde haramdır günahtır. Rakı içen alkol alan biri sarhoş olur bu doğrudur. Bizim dinimizde yetim hakkı yemekte günahtır. Yetim hakkı yiyince sarhoş olmazsın. Sarhoş olunsaydı onların hepsi sarhoş olurdu ayakta duramazlar yerde yatıyorlardı. Size bu konuda bir şey söylediklerinde bu örneği verin. AKP gelmiş geçmiş en büyük kumarcı partisidir. 2002'ye kadar kumar olarak ne vardı milli piyango vardı, spor toto, spor loto vardı beygirlerde 2 gün koşuyordu bugün ne oldu Türkiye'de şans topunu, iddiayı kim buldu? Beygirler 7 gün koşuyor şimdi gündüz yetmedi gece de koşuyor. Türkiye'de kumarı 4 katına çıkaran partidir AKP. AKP'nin bir marifeti daha var Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük viskici partisi AKP'dir. 2010'da bunlar af çıkardılar ya sizin de 3-5 kuruşunuz af olmuştur o torba yasada. O affı çıkarırken fakir fukarayı düşündü yok böyle bir şey. O affın temelinde İngiliz viski şirketlerinin 500 milyon dolarlık borcunu affettiler. Bakın bunu ben belgeleri ile açıkladık bir Allahın kulu çıkıp cevap veremedi.

 

BAŞBAKANA ELEŞTİRİ

Bunu medya da yazamaz, yazamazlar. Çünkü ucu onlara da dokunuyor. 500 Milyon dolar eski Başbakan mektup yazmıştı yeni başbakanda özel uçağı ile Ankara'ya geldiler başbakan ile görüştüler borcu affettiler. İşte kumarca ve viskici dememin nedeni budur. Mesela 3'ncü helikopter nereye yapılacak biniyor helikoptere şurası olsun diyor kendisi yüksek mimar. Cumhurbaşkanının görev süresi geliyor hayır 7 yıl diyor hukukçu, aradan zaman geçiyor eğitimle 4+4+4 diyor öğretmen, aradan zaman geçiyor kürtaj yok normal doğum 3 çocuk jinekolog, aradan zaman geçiyor bir bakıyorsun doğumu nasıl yapacağından hangi araca binileceğinden yargının nasıl dizayn edileceğinden biliyor, gençlerimizi nasıl yetiştirecekmişiz dindar yetiştirecekmişiz, dinimizi öğrenmek sana mı kaldı, ne yazık ki bu topraklarda Müslümanlarda ikiye ayrıldı bizim gibi galübeladan beri Müslüman olanlar bir de Tayyip'den sonra Müslüman olanlar.

 

GİZLİ OLMASI GEREKEN

Asıl Türkiye'nin geldiği noktaya bakın açık olması gerekenler gizli gizli olması gerekenler açık oldu. İbadet gizli olması gerekirken Türkiye'de açık, yardım gizli olması gerekirken açık, özel hayat gizli olması gerekirken açık. Servet ama gizli, anlaşmalar gizli, tanıklar gizli, Dolmabahçe gizli, ihale gizli, Offer gizli. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Hayatını terörle mücadeleye atamış adımlar hapiste Şemdik Sakık tanık. Bir çocuk hayata gözlerini açtı KDV ile tanıştı ilk gün, çocuk bezinde KDV vardır, yaşıyorsun peynir, ekmek, kalem, süt, su ne alırsan al KDV'yi ödersin, öldün kefen bezinde de KDV var, bebek bezinden kefen bezine tükettiğin her üründe KDV ile tanışırsın. Ama bu toprak da KDV, yakutta elmasta KDV sıfırdır. Sokakta sorsan elması olan kaç kişi vardır. 2002'de bunlar koltuğa oturdular paranın tadını aldılar bunlar.

 

ALLAH'DAN KORKARIZ

Yapmamız gereken bir şey var iki yoldan birini seçeceğiz kenara çekileceğiz alacağımız maaşımızı yiyeceğiz ya da mücadele edeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Kurumları kuşatılmış başkalaştırılmış olabilir bizim rehberimiz 1 bizim AKP'den bir farkımız var onlar 5 yıldızlı otellerde lobi salonlarında kurulmuştu onlar savaş meydanlarında onların adı AK bizim anlımız ak diyeceğiz. Onlar Amerika'dan korkar biz Allah'dan korkarız diyeceğiz. Biz yürürüz onlar yürümeyi sevmez onlar yürütmeyi sever diyeceğiz. Biz Irak'daki camiler bombalanırken oradaki müslümanlar öldürürken içimiz sızlar onlar Amerikan askerleri için dua eder diyeceğiz.

 

KENDİMİZİ SORGULAYACAĞIZ

Biz kendimizi sorgulayacağız, biz kavgalı mıyız, dağınık görüntü veriyor muyuz bunu soracağız ve çok çalışacağız, 1 kişiyi bile inceltmeyeceğiz. Biz Sinop Belediyesini 1 oyla kaybettik. Bir çivi bir nalı kurtarır bir nal bir atı bir at bir yiğidi kurtarır bir yiğit bir memleketi kurtarır diyeceğiz. Onların bu cumhuriyete bu topraklara Atatürk'e demokrasiye bizim gözümüzle bakması mümkün değil.

 

ASKERLER GELİP KURTARAMAZ

Bu millet 1919 Haziran ayında Amasya genelgesinde şunu yazdı bir İstanbul hükümeti görevini yapamamaktadır iki vatanın ve milletin bağımsızlığı tehlikedir üç vatanın ve milletin bağımsızlığı milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. 2013 olacak bir Ankara hükümeti görevini yapamamakta iki vatanın ve milletin bağımsızlığı tehlikededir üç vatanın ve milletin bağımsızlığını milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Sakın kurtarıcı aramayın askerler gelip sizi kurtaramaz onlar kendilerini kurtaramıyorlar. Sandık, sandık, sandık.

 

TÜRKİYE'Yİ SOLA ÇEVİRMEK LAZIM

Çalmayacaksın, çaldırmayacaksın. Bunu başaracağız, hiç kimse canını sıkmasın. İyi kötüyü her zaman yener çağdaş olan yeni olanı yener bu ampulü biz söndüreceğiz. Ampulü söndürmek için sola çevirmek lazım, Türkiye'yi sola çevirmek lazım. Camilerimiz bile ayrıştırdılar şunun camisi bunun camisi. Toplumu ayrıştırdılar. Roman açılımı dediler İstanbul'da roman vatandaşların arazilerini ellerinden aldılar alevi dediler cem evlerini ibadethane yapmadılar ayıptır günahtır ya, böyle bir şey olabilir mi? Nasıl bir ayrımcılıktır bu? İnsan olan bunu kabul etmez. Bir alevi delikanlısı askerde şehit oldu, bu çocuğun cenazesini ailesi cem evinden kaldırmak istedi devletin yetkilileri oraya gitmedi, böyle bir ayıp olabilir mi bu nasıl bir devlet. Bu millet bu ampulü söndürecektir.

 

BELEDİYE ZİYARETİ

İnce, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.