Ankara’daKİ  bir taahhüt firması, kısa adı Erişgem olan Ereğli İş Geliştirme Merkezinden kaynak ve montaj elemanı olarak istihdam edilmek üzere 100 kişi talep etti.

Kısa adı Erişgem olan Ereğli İş Geliştirme Merkezi’ne geçtiğimiz günlerde başvuran bir taahhüt firması, Ankara’daki şantiyesi için 100 kişi istihdam etmek için başvuruda bulundu. Kaynak ve montaj elemanı olarak istihdam edilecek personel için geçtiğimiz hafta şirket yetkilileri Ereğli’ye gelerek çeşitli kriterlere göre personel seçmesi yaptılar. 15 kişiyi işe alan firma yetkilileri personel seçimleri için tekrar Ereğli’ye gelecekler.
Ankara’da kurulacak bir tesisin imalatında istihdam edilecek olan 100 kişinin konaklama ve barınmaları da yine aynı şirket tarafından karşılanacak.
Konuya dair bir açıklama yapan Erişgem Başkanı Cevat Kır, nitelikli ve sertifikalı iş gücünün önemine dikkat çekerken özellikle şehir dışından böylesi bir talebin gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Ülkemizin ciddi problemlerinden biri olan işsizliğin aşılabilmesi için eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Kır “Bizler Erişgem aracılığı ile gençlerimizi eğitiyor ve meslek edinmelerine yardımcı oluyoruz. Ülkemizin işsizlik probleminin aşılmasında en önemli faktörlerden biride eğitimli ve nitelikli iş gücüne sahip olmamızdır. Ankara’dan bize gelen bu talebi etkileyen en önemli faktör, yetiştirmiş olduğumuz gençlerimizin nitelikli ve sertifikalı olmalarıdır.
Buda eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bölgemizde mesleki eğitim almamış genç kalmaması için çalışmalara hız verilmesinde yarar var” dedi.
Personel seçmelerinin bir kısmının geçtiğimiz hafta yapıldığını belirten Kır önümüzdeki günlerde de bu seçmelerin süreceğini söyledi. Kır, “Kaynak ve montaj elemanı istihdam edecek olan firma yetkilileri geçtiğimiz hafta Ereğli’ye gelerek çeşitli kriterlere göre seçmelerini yaptılar ve 15 arkadaşımızı iş aldılar. Bu seçmeler önümüzdeki günlerde de sürecek. Buraya işe giren gençlerimizin konaklama ve yemek gibi ihtiyaçları da yine bu firma tarafından karşılanacaktır” dedi.