Kdz.Ereğli'de son dönemlerde artan hırsızlık olayları dikkati çekiyor. Kimliği belirsiz kişi yada kişiler ilçenin belirli noktalarında yaptıkları hırsızlık olayında para ve ziynet eşyasını alıp kayıplara karışıyor.

MÜFTÜ

Kdz.Ereğli Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı Hakan Apartmanı Kat.7'de meydana gelen hırsızlık olayında müşteki M.A., saat 15.15 sıralarında eşinin kendisini telefonla aradığını, eşinin kendisine 14.00 sıralarında pazara gittiğini geri döndüğündeyse ikametin girişinde bulunan çelik kapının göbeğinin kırılmış olduğunu söylediğini, ikametine geldiğinde polislerle birlikte içeri girdiğini, yatak odası, çocuk odası ve banyonun dağıtılmış olduğunu gördüğünü ve yatak odasında bulunan 2 adet pırlanta alyans, 2 adet çeyrek altını ve 200 Euro'nun yerinde olmadığını gördüğünü iddia ederek şikayetçi oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı incelemede çelik giriş kapısının göbeğinin sert bir cisimle kırılmış olduğu tespit edilirken herhangi bir parmak izine rastlanmadı.

KEPEZ

Kepez Mahallesi Çetin Emeç Caddesi üzerinde önceki gece meydana gelen hırsız olayında ise para ve ziynet eşyası kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındı. Verilen bilgilere göre müşteki H.Ö., ikametinin kapısını kilitlemeyerek işe gittiğini, saat 23.00 sıralarında eve geldiğini, ikamet girişi olan çelik kapının açık olduğunu, odaların dağınık vaziyette olduğunu ve ikametinde bulunan 4000 TL para ve 5-6 gr ağırlığında olan ince bayan kolyesinin yerinde olmadığını fark ettiğini iddia ve şikâyet etti. Görevlilerce ikamette yapılan incelemelerde çelik giriş kapısının zorlama olmadan açılmış olduğu tespit edildi.

KEPEZ

Kepez Mahallesi Çetin Emeç Caddesi Dağ Evleri Caddesi'nde müşteki N.S.  faili meçhul şahıs veya şahısların ikametine girmeleri sonucu ikametinden beş adet beyaz altın alyans, iki adet altın zincir, bir çift altın küpe, bir adet künye ile bir adet bilekliğinin çalındığı ve toplam da 3 bin TL civarında maddi zararının olduğunu iddia ve şikâyet etti. Olay ile ilgili yapılan incelemede ise; ikametin kapı ve pencerelerinde herhangi bir zorlamanın olmadığı tespit edildi.

BAĞLIK

Bağlık Mahallesi İhsan Likoğlu Caddesi Yapı Kooperatifi F Blok'ta müşteki A.K. üç adet altın alyans, bir adet altın künye, bir adet baklava motifli altın zincir, bir adet beyaz altın kolye, bir adet ucunda Allah yazan iki adet kolye, kolye, küpe ve yüzükten oluşan bir adet set,  iki adet tek taş beyaz altın yüzük ile iki adet altın yüzüğün çalındığı ve toplam da 6-7 bin TL civarında maddi zararının olduğunu iddia ve şikâyet etti. Olayla ilgili yapılan incelemede ise ikametin kapı ve pencerelerinde herhangi bir zorlamanın olmadığı tespit edildi.

Olaylarla ilgili olarak faili meçhul şüpheli veya şüphelilerinin aranmasına başlanıldı.