Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala başta olmak üzere bölgeye yatırımcı çekilmesi yönünde yapılan girişimlere dönüşlerin olmaya başladığını söyledi. Konteynır üretimi gerçekleştiren dünyaca ünlü bir Alman firması ile sözleşme imzalandığını belirten Posbıyık, Alman firması ile Erdemir'i görüştürdük. Hem sacı buradan alacaklar hem de Erdemir'in limanlarından yararlandırılması konusunda prensip anlaşmasına vardık dedi.

Önümüzdeki günlerde dünyaca ünlü bir yabancı firmanın da Ereğli'ye geleceğini ve bu yönde görüşmelerin başladığını söyleyen Posbıyık bu firmanın Ereğli'ye gelmesi ve yatırım yapması durumunda ilçenin kurtulacağını söyledi.

 

Ereğli Belediye Meclisi Halil Posbıyık Başkanlığında Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis toplantısının resmi bölümüne geçmeden önce meclis üyelerine ve gazetecilere yaptığı bilgilendirmede Ereğli'ye iki uluslar arası firmanın yatırım için harekete geçtiğini söyledi. Almanya'da konteynır üretimi gerçekleştiren bir firma ile prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Posbıyık ayrıca uluslar arası bir firmanın da Ereğli'ye gelerek görüşmede bulunacağını söyledi.

MÜSTEŞAR TALİMAT VERDİ

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile yaptığı görüşmenin ardından kendisine Ereğli ile ilgili dosya verdiğini ve bu bölgeye yatırımcı davet edilmesini istediğini belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı konuşmasında, Sayın Efkan Ala, Başbakanlık Yatırım Ajansının Genel Müdürünü çağırdı, dosyayı ona sundu ve bu konuda yatırımların Ereğli'ye yönlendirilmesi konusunda talimat verdi, kendisi de bunun takipçisi oldu. Ağır ağır dönüşler başladı bu arada 2 Bakana Ereğli'ye yatırım yapılması için mektup gönderdik. Bunun ile birlikte Sabancı Holding gibi Koç Holding gibi mektuplar gönderdik bir taraftan Erdemir yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar'a dosyamızı sunduk ilgilendiler, Ar-Ge çalışmaları yapıyorlar, bazı müşterilerini Ereğli'de yatırım yapmaları için faaliyet içerisindeler.

DÜNYACA ÜNLÜ FİRMA

Deniz konteynırı üretimi gerçekleştiren dünyaca ünlü bir Alman firması ile görüşmeler yapıyoruz. Bunun için bu firma ile görüşmelere başladık onları Erdemir ile görüştük. Hem sacı buradan verilmesi hem de Erdemir'in limanlarından yararlandırılması konusunda bir prensip anlaşmasına vardık sanıyorum temsilci Ereğli'ye gelecek ardından da Alman firması gelecek ve Ereğli'de yer göstereceğiz.

TOPLAMDA 700 İŞÇİYE İSTİHDAM

Hangi yerleri uygun görürlerse orada konuşlanacaklar. Birinci etapta ilk aşamada 300 kişi çalıştıracaklar ikinci etapta da işler genişledikten sonra 700 kişiye çıkacak çalışan sayısı. Bu iş fiili olarak gerçekleşme noktasına geldi. Yine ikinci bir uluslar arası firma ile görüşme yapıyoruz. Bu firma çok büyük ve önemli bir yatırımcı. Ereğli'yi görmeleri lazım ve bu yatırımı burada yapmaları gerekiyor. Ereğli'ye gelecekler. 8 Şubat tarihinde bize telefon edecekler hangi tarihte Ereğli'de olacaklarını söyleyecekler. Bize telefonlarla verilen bilgilere göre çok net bir bilgiye sahip değiliz ama söyledikleri doğru ise bu Ereğli'nin kurtuluşu olacak. Çok büyük sayıda işçi istihdamını sağlayacak çok büyük bir yatırım. Bu tamamen Ereğli'nin kurtuluş meselesi olacak inşallah bu konuda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

GÜNGÖR'ÜN İSMİ YAŞATILACAK

Bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Miktat Güngör'e başsağlığı dileyen ve meclis üyelerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet eden Halil Posbıyık, iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin de ortak imzası ile Miktat Güngör'ün ismi Kepez'de bulunan evinin önündeki sokağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

OYLAMADA GERGİNLİK

Denetim Komisyonu üyesi de olan Miktat Güngör'ün yerine meclis üyeleri arasında oylama gerçekleştirildi. CHP Grubu Güler Demiroğlu'nu aday gösterirken CHP'li bir diğer meclis üyesi Abdülkadir Sözer'de adaylığını açıkladı. 3 Kişilik tasnif heyetinin seçilmesinin ardından seçimlere geçildi. Gizli oylama ile yapılan seçimler sayılacağı sırada tasnif heyetinin bulunduğu alana gitmek isteyen Abdülkadir Sözer'e Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık engel oldu. Sözer, aday olduğunu ve heyetin bulunduğu alana gitmek istediğini belirtince Posbıyık ile arasında ağız münakaşası yaşandı. Yapılan oylamanın ardından Güler Demiroğlu 11, Abdülkadir Sözer ise 10 oy aldı. Sözer seçimi kazanan Güler Demiroğlu'na da hayırlı olsun temennisinde bulundu.

EREĞLİ SANALTUR'DA

Öte yandan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Ereğli Belediyesi ve Kalkınma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projede Ereğli'nin 360 derece sanaltur DVD'si Belediye Başkan Danışmanı Raif Tokel tarafından anlatıldı. Yaklaşık 10 bin adet dağıtımının gerçekleştirileceğini belirten Tokel, Ereğli'nin pek çok noktasının 360 derece sanaltur olarak görülebileceğini belirtti.

FEVZİ EKŞİ MECLİSTE

Ereğli Belediye Meclis Üyesi Miktat Güngör'ün vefatının ardından yedekten bu göreve Fevzi Ekşi geldi. Ekşi meclis toplantısını başından sonuna kadar büyük bir dikkatle dinledi ve takip etti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve diğer meclis üyeleri de Ekşi'ye hayırlı olsun temennisinde bulundu.