Kdz.Ereğli'ye bağlı Aydın Köyünde (Armutlucuma) bulunan sağlık ocağının 2 yıl önce kapatılması ile 12 köyde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin mağdur edildiğini belirten köy muhtarları çözüm bekliyor. Kdz.Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu da muhtarlar ve vatandaşları ziyaret ederek, Sorunlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde çözelim mesajı verdiler.

Kdz.Ereğlililer Derneği'nin bölgenin sorunlarının çözümünde bir köprü görevi kurma hedefi de olduğunu belirten Dernek Başkanı Noyan Keskin, Bu bölgede yaşıyorsak bu bölgenin sorunlarına birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmamız gerekiyor. Yaklaşık 7 bin kişinin sağlık hizmetlerinden faydalandığı Aydın Köyümüzdeki sağlık ocağının yeniden açılması için bizde dernek olarak çeşitli girişimlere başlayacağız dedi.

Muhtarlar adına konuşan Öğberler Köyü Muhtarı Dursun Güler'de, 2 yıl öncesine kadar hizmet veren ve hayırseverlerin yaptırdığı sağlık ocağının yeniden açılarak sağlık hizmeti vermesi gerektiğini vurgulayarak, İnsanlarımız ya 20 kilometre sonra yeralan Devrek İlçesine gidiyor ya da 45 kilometre uzaklıktaki Kdz.Ereğli'ye gidiyor. En ufacık bir sağlık probleminde buradaki insanlar ne yapacaklarını bilemiyor sözleri ile konuştu.

Kdz.Ereğli'ye 45 kilometre uzaklığı ile en uzun köy arasında yeralan Armutlucuma adı ile bilinen Aydın Köyü'nde bulunan sağlık ocağının 2 yıl önce nüfusun yeterli olmaması nedeniyle kapatılması 12 köyde yaşayan yaklaşık 7 bin kişiyi mağdur etti. Yazıören Köyü Muhtarı Cengiz Altay, Yeniköy Muhtarı Mehmet Mumcu, Yukarıhocalar köyü Muhtarı İbrahim Kocatürk, Kirencik Muhtarı Mehmet Arslan, Öğberler Muhtarı Dursun Güler, İskenderli Muhtarı Fahrettin Akkaya, Aşağı Kayalıdere Muhtarı Durali Yıldızhan, Sakallar Köyü Muhtarı Lütfi Aydın, Vakıf Köyü Muhtarı Recep Önata ve Aydın Köyü sakinleri Aydın Köyü'nde Kdz.Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin ve Dernek Yöneticilerini ağırladı.

SORUNLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Aydın Karadağ'ın da yeraldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Noyan Keskin yeni bir vizyon ve heyecan ile yola çıktıklarını vurgulayarak, Derneğimiz bölgemizde yaşanabilecek önemli gelişmelerin ilgililere aktarılmasında da bir köprü görevi kurmak hedefindedir. Bu bölgede yaşıyorsak bu bölgenin sorunlarına birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmamız gerekiyor. Yaklaşık 7 bin kişinin sağlık hizmetlerinden faydalandığı Aydın Köyümüzdeki sağlık ocağının yeniden açılması için bizde dernek olarak çeşitli girişimlere başlayacağız. Gerçektende bu bölgemiz ilçe merkezine oldukça uzak, özellikle kış aylarında yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta ise bölge halkı maalesef ki mağdur. İnşallah bu sorun yetkililerin de göstereceği hassasiyet ile kısa sürede çözüme kavuşur dedi.

BİNA VE ARSA VATANDAŞ TARAFINDAN VERİLDİ

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden muhtarlar ve köy halkı adına konuşan Öğberler Köyü Muhtarı Dursun Güler yaklaşık 2 yıl öncesine kadar 12 köye hizmet veren hayırseverlerin bağışları ile yapılan sağlık ocağının kapanmasının bu bölgede yaşayan insanları mağdur ettiğini ve ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya bıraktığını söyledi. Güler, Sağlık ocağımızın yerini ve binasını bu bölgenin insanları bağış olarak verdi. 3 Katlı binanın en üst katı personel için lojman ikinci katı sağlık ocağı alt katı ise hem eczane hem de depo olarak kullanılabiliyor. 2 Yıl öncesine kadar hizmet veren sağlık ocağımız maalesef nüfus düştüğü gerekçesi ile kapatıldı.

İĞNEYE EREĞLİ İLÇESİNDEN DEVREK İLÇESİNE GİDİLİYOR

İnsanlarımız ya 20 kilometre sonra yeralan Devrek İlçesine gidiyor ya da 45 kilometre uzaklıktaki Kdz.Ereğli'ye gidiyor. En ufacık bir sağlık probleminde buradaki insanlar ne yapacaklarını bilemiyor. Her hafta Çarşamba günü bir mobil sağlık aracı geliyor ama bu yetersiz kalıyor. Yetkililerden mutlaka ama mutlaka bu bölgenin yaşadığı sağlık sorununu çözmesini bir sağlık görevlisi ve bir hemşirenin bu sağlık ocağında görevlendirilmesini istiyoruz. Kdz.Ereğlililer Derneği'ne de bu sorunumuza gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz gerçektende sorunlarımıza birlik ve beraberlik içerisinde sahip çıkmalı ve çözümü konusunda mücadele etmeliyiz sözleri ile konuştu.

SAĞLIK OCAĞININ ÖNÜNDEN

GEÇERKEN AĞLIYORUM

Köy sakinlerinden 83 yaşındaki Şeref Arslan'da yetkililerin bu sorunu kısa sürede çözüme kavuşturacağını umut ettiklerini 12 köyün Aydın Köyü'ndeki bulunan sağlık ocağından faydalandığını belirterek şunları söyledi: Bir iğne olmak için Kdz.Ereğli ilçesinden Devrek ilçesine gidiyoruz. Sağlık ocağının önünden geçerken inanın ağlıyorum. Diyeceğim tek şey yetkililerin buraya acilen bir sağlık ekibi görevlendirmesidir tek isteğimiz budur.

EYLEM HAZIRLIĞI

Öte yandan sağlık ocağının yeniden faaliyete girmemesi durumunda ise 12 köyde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin de katılacağı bir eylem yapılması da hedefleniyor. Mağduruz ve bu mağduriyetimizin giderilmesi için artık geriye dönüş yok sözleri ile tepkilerini dile getiren vatandaşlar ise, Gerekirse 12 köyün tamamı eylem yapacak ve sorunun çözümü sağlanana kadar da bu eylemini sürdürecek sözleri ile konuştular.