Milletvekili Ercan Candan, Kdz.Ereğli'ye meslek yüksek okulu açılması yönünde Rektör Mahmut Özer ile prensip anlaşmasa vardıklarını söyledi. TTK'ya işçi alımı konusunda da net konuşan Candan, Kurumun geçen yılki zararı 460 milyon TL, bu rakam ciddi bir rakam. Biz bu zararın işçi alımı ile azaltılacağını söylüyoruz, işçi alırsak ve işçi maliyetlerini de düşürürsek bu zarar azalacaktır dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mahmut Özer'i ziyaret ettiğini ve bu ziyarette Kdz.Ereğli'ye bir meslek yüksek okulu açılması yönünde prensip kararı aldıklarını söyledi. Candan, Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na işçi alımı için ise çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü, geçtiğimiz yıl 460 milyon TL zarar eden TTK'da üretimin arttırılması durumunda bu zararın düşeceğini umut ettiklerini söyledi.

BİNA EREĞLİLİLER

TARAFINDAN KARŞILANACAK

Candan, meslek yüksek okulu açılmasına yönelik şu açıklamalarda bulundu: Rektörü ziyaret gittik ziyaretimizde üniversite ile ilgili konuları konuştuk. Üniversitenin Ereğli'ye neler yapabileceğini görüştük bu kapsamda Ereğli'de bir meslek yüksek okulunun açılması kararını prensipte anlaştık. Yalnız prensip çerçevesinde kurulacak meslek yüksek okulu binasının Ereğlililer tarafından karşılanması söz konusu yine bu binanın da şehir dışında değil de şehir merkezine yakın daha çok yüksek okul öğrencilerinin gidip gelebileceği şekilde olsun kararı verildi. Şuanda çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz bina arama çalışmalarına giriyoruz. İnşallah ne kadar erken binayı bulabilirsek o kadar erken meslek yüksek okulunun açılmasını sağlayacağız, Ereğli için daha iyi olacaktır. Meslek liselerine bu sene kat sayı düzenlemesinden ötürü talep yükselmesi bekliyoruz. Bölümler ise açabildiğimiz kadar da açabiliyoruz bunda bir sıkıntımız yok.

TTK'YA İŞÇİ ALIMI

Candan, TTK'ya işçi alımı ile ilgili olarak ise, Bakanımızı ikna ettik. Bakan 'bu iş olmaz bu rakamlara da bu iş çıkmaz zarar halen devam ediyor' derse bu iş kalır. Daha mantıklı yaklaşmaya çalışıyoruz rakamların mantıklı olmasını istiyoruz. Kurumun geçen yılki zararı 460 milyon TL, bu rakam ciddi bir rakam. Biz bu zararın işçi alımı ile azaltılacağını söylüyoruz, işçi alırsak ve işçi maliyetlerini de düşürürsek bu zarar azalacaktır. Bu zararı aslında işçi yetmediği için biz kömür çıkartamıyoruz o yüzden fazla masraf oluyor. Diğer taraftan da işçilik maliyetleri de yüzde 75 yüksek bir rakam dönüp dolaşıyoruz hem işçi olması gerekiyor hem de işçinin üretiyor olması gerekiyor. İşçi üretirse zarar düşecek yeni alınan işçi de üretmezse zarar daha fazla artacak o zaman bizim önünde duramayacağımız istemediğimiz sonuçlara gitme durumu var bu riske girmek istemiyoruz mümkün oldukça çalışmaları biraz daha detaylı yapmak istiyoruz. Bizim son şansımız bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Böyle bir işçi alımı çalışmalarımız var bunun için hesaplarımızı yapıyoruz hesaplarımızın ardından sendika ile de anlaşabilirsek dönüşümü olacaktır sözleri ile konuştu.

CANDAN ESNAFI GEZDİ VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Milletvekili Ercan Candan meclisin tatile girmesinin ardından İl genelinde çeşitli ziyaretlerde bulunuyor vatandaşların sorunlarını dinleyip çözümü konusunda adım atıyor. Önceki gün de Kdz.Ereğli'de çarşı esnafını gezdi vatandaşlar ile birebir görüştü. Eğitime sağladığı katkılar ile Kdz.Ereğli'nin Eğitim Dede'si olarak bilinen Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nu da ziyaret eden Candan gün boyu bu ziyaretlerini sürdürdü.