Ereğli TSO Yöneticileri, Ankara'da Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü, KOSGEB Genel Müdür Yardımcısı ile görüştü.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Niyazi Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, Ankara'da bir takım ziyaretlerde bulundular. İlk ziyaret Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Kök taş ile gerçekleştirildi. Türkiye'nin mevcut enerji politikaları hakkında ve Kdz. Ereğli'de rüzgar enerjisi ve doğalgaz dönüşüm tesisleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Hoş bir sohbet havasında geçen görüşmenin ardından Köktaş gerçekleştirilen anlamlı ziyaret için teşekkür etti. İkinci temas Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz'la gerçekleştirildi. Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticilerinin uzun zamandan beri yapmış olduğu çalışmalar neticesinde Kdz Ereğli Ticaret ve sanayi Odası bünyesinde Kredi Garanti Fonu'nun bir şubesinin açılması talebi için ziyaret edilen Genel Müdür, konuya çok sıcak baktığını dile getirdi. 2010 yılı programına şube açılmasını gündemlerine alacaklarını belirtti. Likoğlu ve Özcan, Kdz. Ereğli ekonomisi hakkında detaylı bilgilendirme yaptılar. Kredi Garanti Fonunun önemli bir ihtiyacı gidereceğinden Kdz. Ereğli'ye bir can getireceğine değindiler. Kredi Garanti Fonu'nun değişen yeni hükümleri hakkında detaylı bilgi veren Genel Müdür çok yakın zamanda Kdz. Ereğli'ye ziyaret edeceklerini ve Kdz.Ereğli TSO'nun geniş katılımlı bölgesel bir toplantı düzenleyerek ilgilileri ve üyelerine Kredi garanti Fonu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapacaklarını söyledi. Kdz Ereğli'ye KGF Şubesi açılana kadar Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasın da bir temsilci ile hizmet verileceği noktasında yardımcı olacağını belirtti. Ay sonuna kadar kullanıma açılacak olan yeni destekten fayda-nalacaklar 30 Haziran 2008 tarihinden sonra krizin etkisinde takibe düşmüş olan firmalara 1 Milyona kadar ve Grup şirketlerine 1.5 Milyon-'a kullandırılacaktır. Genel Müdür heyetinden ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sundu.

KOSBEG ZİYARETİ
Üçüncü temas KOSGEB Başkan Yardımcısı Hasan Tanrıöverle gerçekleştirildi. TSO'nun daha önce Sinerji Odağı müracaatı ile ilgili detaylı bir görüşme yapıldı. Kdz. Ereğli TSO bünyesinde Kosgeb'in hizmetlerinin verileceği bir birim açılma çalışmalarının hızlanacağı ve en yakın zamanda bu birimin faaliyete geçeceği noktasında mutabakata varıldı. Tanrıöver, Kdz. Ereğli'yi yakından tanıdığını ve yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.