***Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Zonguldak İl Merkezi, Ereğli ve Devrek'e hastane yapımı için söz vermesinin ardından gelinen noktayı değerlendiren AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, "Devrek'de arsayı bulduk çalışmalar yakında başlayacak, İl Merkezinde TTK'nın 35 dönümlük bir alanı var değerlendirmek istiyoruz, Ereğli'de ise Osmantepe mevkiine Sağlık Bakanlığı olumsuz rapor verdi ibre DDY'den alınan yerlere döndü. 1 Aylık bir sürede netleştireceğiz" dedi.

***Erdoğan, hastaneyi hazineye yeni katılan alana yapmak istediklerini mevcut hastane binasının da eğitim fakültesine devredilebileceğini belirterek, "DDY'den alınan yere hastane yapılırsa da mevcut bina Sağlık Bakanlığının insiyatifinde olacak. Bu alana Eğitim Fakültesinin kampusüne aktarabiliriz. Bizim hedefimiz orada eğitim fakültesine arsaları kazandırmak, eğitim fakültesine yeni bölümlerini açmaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Zonguldak'ta yapılması düşünülen hastaneler ile ilgili olarak açıklamalarını değerlendiren AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli'deki hastanenin Osmantepe mevkiine yapılması yönünde Sağlık Bakanlığından gelen heyetin olumsuz rapor verdiğini ibrenin Devlet Demir Yollarından hazineye alınan arazilere döndüğünü belirtti.

ERDOĞAN-BEKTAŞ'A SON DURUMU ANLATTI
AKP Giresun İl Danışma Toplantısına katılan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile yaptığı telefon görüşmesinde gelinen son nokta ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı.
Sağlık Bakanımız Zonguldak'a geldiğinde değerlendirmelerde bulunduk.  Sağlık Bakanımız Zonguldak'a geldi, çeşitli ziyaretlerde ve değerlendirmelerde bulundu. Hem Zonguldak il merkezi hem Devrek hem de Kdz.Ereğli'de yeni bir hastane yapılması yönünde söz verdi, bunu kamuoyuna da açıkladı. Bilindiği gibi biz son 5 yıldır hastane konusunda yer arayışları içerisindeydik.

DEVREK'DE SORUN ÇÖZÜLÜYOR
Devrek'de arsayı bulduk önümüzdeki aylarda buranın temeli atılacak. Zonguldak'ta da Devlet Demiryollarına yakın Türkiye Taşkömürleri Kurumu'na ait olan 35 dönümlük bir arazi var. Bu arazinin değerlendirmesi yönünde çalışma yapılıyor. Kdz.Ereğli'ye baktığımızda ise adı geçen Osmantepe mevkiine Sağlık Bakanlığından ekip geldi ve inceledi. Ereğli Belediyesi'de sağolsun gerekli alt yapı için biz yaparız dedi.

HEYETTEN OLUMSUZ RAPOR
Sağlık Bakanlığından gelen bu heyetin bu-rası ile ilgili vermiş olduğu rapor olumsuz. Bu rapor olumsuz olunca da ibre Devlet Demiryollarından hazineye aktarılan yere dönüyor. Şuanda çeşitli düşünceler var bunlardan bazıları ise mevcut hastane binamızın çevresindeki eski binaları yıkıp yeni bir bina olabilir, yine mevcut hastaneyi binasını askeriyeye devredip askeriyenin vereceği alana bu hastane yapılabilir veya Devlet Demiryollarından alınan alana bu hastane düşünülür.

FAKÜLTE ATAĞI
DDY'den alınan yere hastane yapılırsa da mevcut bina Sağlık Bakanlığının insiyatifinde olacak.
Bu alana Eğitim Fakültesinin kampusüne aktarabiliriz. Bizim hedefimiz orada eğitim fakültesine arsaları kazandırmak, eğitim fakültesinin yeni bölümlerini açmaktır. Bunun için katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.