Kdz. Ereğli Belediyesi yöneticilerinin, ?hayırlı olsun? dilediği ilçenin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık?a yapılan ziyarette gündemin konusu Adliye binasının yetersizliği oldu.

Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Zülkarneyn Kısık'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, gündeminde yeni Adliye Binasının ilçeye biran önce kazandırılması vardı.

İNŞALLAH ÇÖZÜLÜR

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Kısık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında gerek Erdemir Genel Müdürü gerek Karadeniz Bölge Komutanı gerekse diğer kendisini ziyarete gelenlerin dile getirdiği konuların başında Ereğli Adliye Binasının yetersizliği olduğunu belirtti. Kısık, "Buranın en büyük probleminin Adliye problemi olduğunu söyleniyor. Bu sorunun çözümü için belediye başkanımızın da katkıları olacak. Bir çalışma var, bu çalışmadan da memnun olduğumuzu belirtiyoruz ve inşallah çözülür diyoruz" dedi.

GÖNLÜMDEKİ YER BAŞKA

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Şuanda bir hazırlığımız var Devlet Demir Yolları arazilerinin hazineye geçmesi konu sunda Milletvekili Fazlı Erdoğan ile çalışma içerisindeyiz. O bölge bir kere hazineye geçecek orada yerimiz garanti. Benim gönlümdeki Adliye binası orada değil. Orada düşünemiyorum Adliye binasını. Kenti ortalayacak bir noktada olmalı. O konuda da bir çalışma var kamuoyuna açıklamıyorum. Kentin büyümesi gelişmesi için düşündüğümüz şekilde olmalı ama şartlar ortada. Kaymakam başta olmak üzere yöneticiler sorunun çözümü için gayret içerisinde. Ereğli Belediye Başkanı olarak Ereğli Adliye binasının hala bu vaziyette olması bizi üzüyor. Bakanlığın parası hazır vaziyette bakanlık hemen parayı aktarabilir ama yer sorunu var. Mevcut yeri yapsak yeterli olmuyor. Yeni yer arayışı içerisindeyiz. Herkesin her yetkilinin bir konuda çaba sarfetmesi gerekir. Çağdaş bir Adliye binasının biran önce olması gerekir" sözleriyle konuştu.