Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Temmuz 2013 yılında 20. Yılı geride kalacak olan Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Festivaline Ajda Pekkan, Tarkan, İbrahim Tatlıses'in sahne alması Sevgi Barış Dostluk ödülünün de Mesut Özdil'e verilmesini hedeflediklerini söyledi.

  

Kdz.Ereğlili sanatçı Murat Boz'u da, İstanbul Kadıköylüyüm dediği için kırmızı kart çektik sözleri ile eleştiren Posbıyık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının da ilçe genelinde coşku ile kutlanması için hazırlık yapıldığını Murat Dalkılıç'ın sahne alacağını açıkladı.

 

Haber Merkezi: Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, dernek yöneticileri ve Almanya'dan gelen kız öğrenciler Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Posbıyık ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek derneğin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi yöneticilerini kutladı. Posbıyık önümüzdeki yıl Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk festivalinin 20. Yılını kutlayacağını bu yüzden daha önemli bir hale geldiğini belirterek, Yabancı sanatçı getirmeyeceksek önümüzdeki yıl Ajda Pekkan, Tarkan ve İbrahim Tatlıses'i festivale getirmek istiyoruz. Hedefimiz bu ancak şuan için net bir görüşme yok önümüzdeki süreçte bu belirlenecek dedi.

MURAT BOZ'A SİTEM

Kdz.Ereğlili olan Murat Boz'un bir açıklamasında, İstanbul Kadıköy'lüyüm dediği için kendisini festivale çağırmadığını belirten Posbıyık, Murat Boz, İstanbul Kadıköylüyüm dediği için kırmızı çizgi çektik.  Festivale 1 kere getirmiştik ondan sonra da getirmiyoruz. Kdz.Ereğli'ye festivale gelmek istiyor ama getirmiyoruz. Önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle konser yapacağız bu konsere de Murat Dalkılıç gelecek. Cumhuriyet Bayramına son derece önem veriyoruz ve çok renkli çok coşkulu bir bayram kutlamaya hazırlanıyoruz sözleri ile konuştu.

MESUT ÖZDİL GURURUMUZ

Posbıyık, Almanya Zonguldaklılar Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş'tan Real Madrid forması giyen Zonguldak'lı Mesut Özdil'e de uluslar arası sevgi barış dostluk ödülü vermek istediklerini önümüzdeki yıl kendilerine bu ödülü vermek için teklifte bulunacaklarını belirterek, Festivali Temmuz ayında yapmak istiyoruz ancak Mesut Özdil derse ki Haziran ayı veya Ağustos ayında gelirim festivali o tarihe kaydırırız. Mesut Özdil ülkemiz için dünya futbolu için son derece önemli bir isim. Kendisinin bu büyük başarısından son derece mutluyuz, kendisi ile gurur duyuyoruz dedi.