Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun düzenlediği 'Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü' ne katılan Kolombiya'lı 3 işadamı, Ereğli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERİD)'nin misafiri olarak ilçeye geldi. İşadamları ilçedeki boru profil fabrikalarını gezerek bilgiler aldı.
Dünyanın en büyük satın alma organizasyonu olarak nitelendirilen zirvede 135 farklı ülkeden 2 bin 300'ü yabancı toplam 4 bin 500 işadamına TUSKON köprü oldu. Yabancı işadamlarının Anadolu'ya açılmasında büyük rol oynayan TUSKON'un toplantısına katılan 3 Kolombiyalı işadamı Ereğli İş Adamları Derneği'nin misafiri olarak Ereğli'ye geldi.  Kolombiya'da inşaat malzemeleri, yapı malzemeleri, makineleri tedarikçisi, yapı denetim ve müteahhitlik işi ile uğraşan 3 işadamı, Ereğli'de boru profil fabrikalarını gezdi. Boru, profil işine girmek istedikleri belirtilen 3 işadamı, izlenimlerini Ereğli'de aynı sektördeki işadamlarıyla paylaştı.
Ereğli İş Adamları Derneği Başkanı Nurettin Tüylüoğlu başkanlığında bir araya gelen ekip uzun süre fikir alışverişinde bulundu. Yapılan organizasyonla ilgili bir açıklama yapan ERİD yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tüylüoğlu, amaçlarının iş sahalarının genişlemesi olduğunu söyledi. Tüylüoğlu, "İstanbul'a gelen ve boru profil işine girmek istediğini öğrendiğimiz Kolombiyalı 3 arkadaşımızı bölgemize davet ettik. Boru profil fabrikalarının olduğu ilçemize gelen misafirlerimizi Nurşah Metal ve Özdemir Boru Profil Fabrikalarını gezdirdik. Gezdikleri fabrikalarımızı çok beğendiler. Biz ERİD olarak ilk adımımızı attık. Önümüzdeki günlerde de yeniden gelerek yatırım yapmalarını bekliyoruz." dedi.
Kolombiyalı işadamlarının tercümanı olarak Ereğli'ye gelen Kolombiya Türkiye İşadamları Dostluk Derneği Başkanı Yunus Yaman gerçekleşen ziyaretin çok olumlu geçtiğini söyledi. Kolombiyalı işadamlarının yeni atılımlara girmek istediklerini dile getiren Yaman "Tuskon programı için geldik. 14 firma ve 22 kişilik bir grupla İstanbul'a geldik. Sektörler inşaat, mobilya, sağlık, tekstil, gıda, kozmetik, estetik ve dekorasyon. Ereğli'ye geliş sebebimiz ise çelik yapı malzemelerini yerinde görmekti. Çelik borular ile ilgili firmaları görmek. İnşaatla ilgili firmaları görmek. Bu konularla ilgili nasıl bir ticaret yapabiliriz, bununla ilgili olarak geldik. Şu ana kadar da çok iyi temaslar sağladık. Kolombiya'da da bu çalışmalarımız devam edecek. Kolombiyalı işadamalarımıza verilecek fiyatlar uygun bulunursa iş konusunda gelişmeler olacak." ifadelerini kullandı.
Kolombiyalı işadamları Alejandro Castelblanco, German Garzon ve Hector Manuel Castelblanco, tercümanları Yunus Yaman'a Ereğli'yi çok beğendiklerini söyledi. İlk kez geldikleri Türkiye'yi beklediklerinden daha gelişmiş bulduklarını dile getiren işadamları, insanlarının da sıcakkanlı olduğunu ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi.  Kolombiyalı işadamalarına ERİD Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tüylüoğlu tarafından hediyeler verildi.