Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı,  11 Ekim 2012 Perşembe günü gerçekleşecek Uluslararası İş Forumu (IBF) ve 11 Ekim tarihinde başlayıp 14 Ekim'de sona erecek MÜSİAD Fuarı hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Yazıcı, şunları söyledi;

IBF'E 36 YABANCI BAKAN KATILIYOR
IBF Kongresi, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, yerli ve yabancı işadamlarının katılımıyla her yıl mutat olarak gerçekleştirilen uluslararası bir platformdur. 'Müslüman İşadamları Arasında Global İş Ağı' kurulması ilkesinden yola çıkılarak kurulan IBF Kongresi, dünyadaki tüm Müslüman işadamlarının ortak ticaret ve yatırım ilişkilerini canlandırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, 2010 yılında 14'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz IBF Kongresi'ne, 22 ülkeden 36 Yabancı Bakan ve toplam 71 ülkeden 3 bin 402 yabancı işadamı katılmıştır. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin iş ve gerçek yaşam deneyimleriyle çokuluslu iş projeleri ve temsilci heyetleri ülke brifingleri sunumları gerçekleştirilen kongrede, ayrıca, sektöre özel iş toplantıları ve ikili iş görüşmeleriyle katılan işadamları arasında ticaret hacmini artırmak için çeşitli toplantılar düzenlenmektedir. İslam dünyasının liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen IBF Kongresi'yle, sanayici ve İİT üyesi ülkeler arasında işbirliği için bir buluşma platformu sunularak, yeni iş açılımları, küresel iş ağları ve ortaklıklar yapmak için fırsatlar sağlanmaktadır. Bu bağlamda her iki senede bir İSEDAK-İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantılarının devamı olarak düzenlenen kongremiz özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkesi işadamlarının buluşma noktası haline gelmiştir.
Bu sene 'İslam Dünyasında Ekonomi ve Siyasette İlerleme Zamanı' temasıyla gerçekleştirilecek olan 16'ncı IBF Kongresi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'ın katılımlarıyla, 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 14'üncü MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo'da gerçekleştirilecektir.

İŞ DÜNYASI MÜSİAD FUARI'NDA
BİR ARAYA GELİYOR

MÜSİAD'ın 1993 yılından bu yana her iki yılda bir Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile paralel olarak, T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirdiği MÜSİAD Uluslararası Fuarı bu yıl 14'üncü kez gerçekleştirilecektir. 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında CNR Expo Center'da düzenlenecek fuarımız bu yıl toplamda 45 bin metrekarelik alana sahip 5 ayrı salonda ve 4 temel sektörde işadamlarını bir araya getirecek. Sadece üye işadamlarının stant açabildiği fuarda, MÜSİAD Ereğli Şubesi üyesi Alfa İnşaat, Alper Fındık, Birlik Makine, Çınar Boru, Erkay Makine, Mtall Sac, Tat Metal Boru Profil ve Ünallar Metal firmaları bölgemizi bu büyük organizasyonda temsil edeceklerdir. Üyelerinin birbirlerini tanıması ve ticari işbirliğini geliştirmesi amacıyla, 1993 yılında İzmir'de başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarları, açıldığı günden bugüne kadar toplam bir milyon 314 bin ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmiştir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak düzenlediğimiz fuarlar halkımızın, iş çevrelerinin ve uluslararası iş aleminin büyük ilgisiyle karşılaşmıştır. Bu sayede, ülkemizde düzenlenen fuarlar içinde, hem ziyaretçi, hem katılımcı firma sayısı, hem de yabancı işadamı stant ve ziyaret katılımı açısından en büyük fuarlardan biri olma başarısını göstermiştir. Şüphesiz amacımız daha büyük başarılar, daha büyük fuarlar, daha fazla ticarettir. Her iki yılda bir düzenlediğimiz MÜSİAD Uluslararası Fuarı, üyelerimizin ve ülkemizin dış ticaretinin artmasına katkıda bulunmak ve Türk mallarının tüm dünyaya satılmasına vesile olmak amacıyla gayretli bir şekilde devam edecektir. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın Sunacağı Avantajlar şöyle:
Direkt satış, yeni pazar kazanımları, etkin pazar bağlantılar, yeni ticari ortaklar, daha kaliteli ürün ve marka imajı, birebir tanıtım ve teşhir imkânı, rakiplerinizle kıyaslanmak, rekabet gücünüzü öğrenmek, dağıtıcı, temsilci, bayii veya acente bulmak, iş ve iletişim ağını geliştirmek. 45 bin metrekare kapalı alanda gerçekleştirilecek olan fuara tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Kapasitesi ve iş bağlantı hacmi ile ülkemizin en büyük uluslararası fuarlarından biri olan MÜSİAD Fuarı'na tüm iş adamlarımızı ve halkımızı bekliyoruz. Fuarımızın geçmiş yıllardaki verimi ve bereketi inanıyoruz ki bu yıl da aynı şekilde tekrar edecektir. Temennimiz ve beklentimiz, gerek bölgemizi temsilen katılan üye firmalarımızın gerekse tüm katılımcı üye firmalarımızın fuarımızdan en üst düzeyde kazanım sağlamasıdır