Zonguldak Özgürlükçü Sol Hareket adına bir açıklama yapan Ali Topaloğlu, Ereğli tersanelerinde yaşanan ölümlü iş kazalarına dikkat çekti.
"Ereğli, ileride Tuzla tersanelerine benzer iş cinayetlerinin yaşanacağı bir merkez haline geliyor" diyen Topaloğlu'nun yazılı açıklaması şöyle;

"YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"
"Daha fazla kar ve küresel krizin etkileri, kuralsız çalışmayı, iş güvenliğinden yoksun çalışmayı yoğunlaştırarak işçilerin yaşamına kastediyor. Ereğli tersanelerinde Ereğli Gemi İnşaat Şirketi'ne ait iş yerinde 18 Temmuz 2009 tarihinde iş kazası meydana gelmiş, bir işçi hayatını kaybetmişti. Aynı iş yerinde 20 Temmuz 2009 tarihinde yine kaza meydana gelmiş ve bir işçi yaralanmıştı. İşin asıl önemli yanı, iki kazada aynı iş yerinde çapak temizleme işlemi yapılırken elektrik akımına kapılarak meydana gelmiş olmasıdır. Ereğli tersane bölgesinde 7 ana işveren, bu işverenlere bağlı 49 taşeron firma, bu firmalarda çalışan yaklaşık 2 bin 500 işçi çalışıyor. Bu iş yerinde çalışan işçiler krizden bu yana maaş alamamışlar, ancak Nisan ayında maaşların yüzde 30'u ödenebilmiştir. Bu da kapitalizmin kar hırsının işçileri sömürerek ortaya koymasının en açık örneğidir.
Ereğli, ileride Tuzla tersanelerine benzer iş cinayetlerinin yaşanacağı bir merkez haline geliyor. Yeterli iş güvenliği önlemleri almadan yapılan çalışmalar işçilerin hayatını tehlikeye atıyor. Yeterli denetimlerin yapılmadığı, daha fazla kar mantığına dayalı çalışmaları kabul etmek mümkün değildir.
Bu bağlamda başta Zonguldak Valisi olmak üzere Bölge Çalışma Müdürlüğü ve diğer yetkili kurumları gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Bundan sonra yaşanacak her ölüm, iş kazası değil iş cinayeti olacaktır. Başta sendikalar olmak üzere demokratik kitle örgütlerini bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz."