Kdz.Ereğli’de muhtarlık seçimlerini kazanan 3 mahalle muhtarının oy pusulalarında “Muhtarı” yazdıkları gerekçesi ile İl Seçim Kurulu’na rakiplerinin yaptığı itiraz sonucu muhtarlıkları düştü.

 

Uzunmehmet, Kirmanlı ve Süleymanlar Mahallesi Muhtarlıklarında seçimleri kaybeden 3 kişi oy pusulalarında kazanan adayların “Muhtar adayı” yerine “Muhtarı” yazdığını belirterek İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti.

 

KİRMANLI

1256 Geçerli oyun kullanıldığı Kirmanlı Mahallesi’nde mevcut muhtar adayı Nurettin Yaman 706 diğer muhtar adayı Salih Akar ise 550 oy aldı. Akar, yaptığı açıklamada İlçe Seçim Kurulu’nun itirazı reddetmesinin ardından İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını hatırlatarak, “Kirmanlı Mahallesi Muhtar adayı oldum, oy pusulalarında yanlışlık tespit ettik. Yüksek Seçim Kurulu’nun almış olduğu bir karar var, ad lakap, unvan kullanılamaz ibaresine dayanarak şikayetimizi verdik. İl’den olumlu yanıt alarak yanlışlığın düzeltilmesini sağlamış olduk, Yüksek Seçim Kurulu’na buradan teşekkür ediyoruz, ilahi adaletin yerine geldiğine inanıyoruz. Bize oy veren vermeyen bütün herkese teşekkür ediyoruz. Şimdiki yeni belediye başkanımız ile birlikte mahallemiz için en güzel şekilde çalışacağız” dedi.

 

SÜLEYMANLAR

3998 Geçerli oyun kullanıldığı Süleymanlar Mahallesi’nde 2469 oyu mevcut muhtar Hüseyin Soyarslan, 1529 oyu ise diğer aday Zihni Gürle aldı. Gürle, İl Seçim Kurulu’nun başvuruyu kabul etmesinin ardından 3 muhtarın muhtarlıklarının düştüğünü yerlerine ise en fazla oy alan ikinci adayların geldiğini belirterek şunları söyledi: “Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Süleymanlar Mahallesinde muhtarlığa adaylığımızı koyduk. Oy pusulalarında bir yanlışlık vardı. Biz ona itiraz ettik biz kimsenin aldığı oya şahsına bir şey söylemedik. Yasa var dedik, yasalara güvendik. Adalet tecelli etti. Biz hakkımızı aldık, herkese hayırlı uğurlu olsun. Bize oy veren oy vermeyen herkes kardeşimiz dostumuz arkadaşımızdır. Mahallimizi daha güzel hale getireceğiz. Seçilen Belediye Başkanımız ile birlikte mahalli idarelerle birlikte el ele vereceğiz, şehrimizi mahallemizi en iyi yere getirmeye çalışacağız”

 

UZUNMEHMET

3439 oyun kullanıldığı Uzunmehmet Mahallesi’nde mevcut muhtar Seyfettin Yaman 2237, Hasan Coşkun 432, Muhammet Uluköylü 312, Öner Daşdemir 280, Cengiz Özoğlu 178 oy aldı. İtiraz sonucu muhtar olduğunu belirten Hasan Coşkun’da şunları söyledi: “Uzunmehmet Mahallesi’ne muhtar adayı olduk 5 aday vardı. Oyların usulsüz olduğunu defalarca uyarmamıza rağmen böyle yazacak dediler bizde itiraz ettik, adalet yerini buldu. Mahallemize en güzel hizmet edeceğiz. Bize oy versin vermesin herkese hizmet vereceğiz”

Salih Akar, Zihni Gürle ve Hasan Coşkun bu hafta içerisinde İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını teslim alacaklarını söylediler.

 

MEVCUTLAR ŞOKTA

Uzunmehmet Mahallesi Muhtarlığına seçilen Seyfettin Yaman ise büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, “Aldığımız oy ortada, bizde büyük şok yaşıyoruz. Üç muhtar olarak avukat tutacağız ve gerekli itirazlarımızı Yüksek Seçim Kurulu’na yapacağız” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)