Demokratik Sol Parti (DSP) Kdz. Ereğli ilçe örgütü toplandı. Parti üyeleri ve Gönüllü  Ecevitçiler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Genel Seçimleri’nde izlenecek yol ve yöntemi tartıştılar. Bir 2014 yılında CHP’nin seçimleri kaybetmesinin ardından çok ağır ve haksız suçlamalar ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden DSP’liler, “2009’da 5 bin oy aldık ama CHP seçim kaybetmedi. 2014’de 2000 oy aldık ama CHP kaybetti.  Kendi eksik ve hatalarını kapatmak isteyenler hep en büyük savunma saldırmaktır anlayışı ile hareket ederler.  Biz bir partinin veya adayın kaybetmesi ve kazanması için seçimlere girmeyiz. Biz  bir partiyiz ve  bu uğurda demokrasi mücadelesi veririz” sözleriyle önceki seçim sonrasını konuştular.

2019 yerel seçimleri konusunda ise “uzlaşı”nın da masaya yatırıldığı görüşmelerde, Parti Meclisi üyesi ve ilçe Başkanı Mustafa Timur “Bizim adayımız var. Ekibiyle birlikte geldi ve hazırız dedi.  Durumu ve gelişmeleri çok yönlü değerlendireceğiz” dedi.

DSP’liler her türlü kararın birlikte alınması yönünde ortak düşüncelerini ifade ederken, süreci  ortak akılda buluşarak sürdürmeden yana olduklarını dile getirdiler.