Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurtta olduğu gibi Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de kutlanıyor.

*


Bayram törenlerinin ilki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, anıta çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından son buldu.


Törenlerin ikinci ise Karadeniz Ereğli Gençlik ve Spor Bakanlığı Ereğli Kapalı Spor Salonu’nda icra edildi.
Minikler Selamlama Korosu ‘Tebessüm’ ve ‘100. yıl’ adlı şarkıları söyledi. İlçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerin ‘Bir dünya bırakın biz çocuklara’ şarkısını söyledikleri klip, barkovizyonda izletildi.
Öğretmen Begüm Ercan’ın kısa konuşmasının ardından öğrencileri Elif Zülal ve Çağan Kaya, düşüncelerini aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılması ile millet egemenliğinin hayata geçirildiği önemli bir günün yıl dönümü yaşadıklarını söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacağına inandığı çocuklara ise bugünü armağan ettiğini hatırlatan Aksoy şunları ifade etti:

“Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin ifadesidir. Kuşkusuz, yetişkinlerin yönettiği bir dünyada yaşıyoruz ve biliyoruz ki bu yetişkinlerin hepsi bir zamanlar çocuktu. Bu yüzdendir ki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, geleceğe yön verecek bireyleri ve yöneticileri olan çocuklarımızı hayata hazırlamanın ve eğitimlerinin ne denli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Onları geleceğe iyi hazırlamanın, aslında kendi geleceğimize, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmak anlamına geldiğinin idraki içindeyiz.”

“LİDER ÜLKE KONUMUNA OMUZLARINIZDA YÜKSELEREK”

Aksoy, “sevgili öğrencilerim” diyerek devam ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerin bayramında, mutluluğunuza ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum.

Sizler milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz sizleri özgürce düşünen, inisiyatif alabilen, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde, bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişim potansiyelinin kaynağı olacaksınız. Türkiye'miz; gelecekteki güçlü, müreffeh ve lider ülke konumuna omuzlarınızda yükselerek ulaşacaktır.

Siz çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle bayramınızı kutluyorum.”

Haber yayına hazırlandığı anlarda, kutlamalar devam ediyordu.

Törene Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Başsavcıvekili Servet Güyen, siyasiler, daire amirleri, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.