Ünlü dizi ve sinema oyuncusu Kdz.Ereğlili Mine Bıçakçı, gazeteniz Önder’e konuştu;

 

“Bilimin, sanatın, eğitimin baş şehri olacak bir Karadeniz Ereğli’nin oluşturulmasını istiyoruz. İlçemizde sanata ve sanatçılara mutlaka değer verilmeli, yöresel sanatçılar kültürler mutlaka desteklenmeli ve sadece Zonguldak’a değil tüm Türkiye’ye tanıtılmalı”

 

“Karadeniz Ereğli’nin sosyal ve kültürel anlamda yeterince gelişemediğini ve halkımızın bu imkanlardan neredeyse yararlanamadığını üzülerek yıllarca gördük. Pekçok İl ve ilçeye baktığımızda yaşanan sosyal ve kültürel gelişmeler maalesef Ereğli’de belirli bir noktada kalmıştır”

 

“Ereğli’nin mutlaka bir üniversite kentine dönüştürülmesi gerekir, siyasetle hiçbir ilgim ve alakam yok ancak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın ilçede eğitim ve öğretimin daha üst noktalara çıkarılabilmesi öğrenci sayısının arttırılması için gayretleri var, kendisine bir Ereğlili olarak bu anlamdaki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum”

 

“Gençliğin diri ve aktif tutulduğu bir bölgede sosyal ve kültürel anlamda da canlılık kendiliğinden gelecektir. Emekli kenti olduğu defalarca yetkililer tarafından da dile getirilen Zonguldak il genelinde öncelik gençliğin yeniden kendi topraklarında iş ve aş imkanı bulması sağlanmalıdır. Gençlik bu ülkenin de bu bölgenin de bir hazinesidir”

 

“Kdz.Ereğli’de ne derseniz ne söylerseniz yetkililer bir tarafından tutup hayata geçirmediği sürece eksik kalır. Ereğli Belediye Başkanlığı görevine genç ve tecrübeli bir isim Hüseyin Uysal getirildi. Kendisine bu yeni görevinde başarılar diliyorum bir Ereğlili olarak. Siyaset bitmiş kentimiz hizmet bekler duruma gelmiştir”

 

Dizi ve sinema oyuncusu Kdz.Ereğlili Mine Bıçakçı, doğup büyüdüğü memleketinde gazeteniz Önder’e açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğlili olmaktan gurur duyduğunu belirten Bıçakçı, fırsat buldukça ailesinin yaşamına devam ettiği ilçeye geldiğini ve özlem giderdiğini söyledi. Önder Gazetesi Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’a Kdz.Ereğli ile ilgili düşüncelerini açıklayan Bıçakçı, birlik ve beraberliğin olduğu 

 her yerde başarının kendiliğinden geleceğine dikkat çekti. 

“Ereğli’ye aşığım” sözleri ile konuşan Bıçakçı’nın açıklamaları şu şekilde: 

 

EREĞLİ’NİN EKONOMİK DURUMU
“Burada görüştüğüm halkımız ve esnaftan aldığım duyumlara göre ekonomik yönden Karadeniz Ereğli’de hoşnut olmadıkları. Çocukluğumun en güzel günlerinin geçtiği Ereğli’nin günümüz de ekonomik anlamda daha güçlü ve istikrarlı olmasını istiyorum. İlçemizde ülkemizin gözbebeği bir Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları bulunmakta. Sadece demir çelik yönünden değil başka sektörlerin de kentimizde bulunması hem istihdam anlamında katkı sağlayacaktır hem de ekonomideki çarkın dönmesinde itici bir kuvvet olacaktır.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL GELİŞMESİ
Karadeniz Ereğli’nin sosyal ve kültürel anlamda yeterince gelişemediğini ve halkımızın bu imkanlardan neredeyse yararlanamadığını üzülerek yıllarca gördük. Pek çok İl ve ilçeye baktığımızda yaşanan sosyal ve kültürel gelişmeler maalesef Ereğli’de belirli bir noktada kalmıştır. Kentimizin önde gelen insanları, sivil toplum örgütleri, meslek odalarının gençlerimize yönelik proje hazırlamasını yatırımlarını bu doğrultuda faaliyete geçirmesini öneriyorum. Gençliğe yapılan yatırımın her zaman bölgeye ciddi katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Gençliğin diri ve aktif tutulduğu bir bölgede sosyal ve kültürel anlamda da canlılık kendiliğinden gelecektir. Emekli kenti olduğu defalarca yetkililer tarafından da dile getirilen Zonguldak il genelinde öncelik gençliğin yeniden kendi topraklarında iş ve aş imkanı bulması sağlanmalıdır. Gençlik bu ülkenin de bu bölgenin de bir hazinesidir. Bu hazinenin en akılcıl yöntemlerle işlemesi Kdz.Ereğli’nin geleceğinin de bir garantisidir. Gençlerimize imkan verilmediği belli bir noktalara getirilmesi için çaba gösterilmediği sürece kaybetmeye mahkumuz. 

 

“EĞİTİM KENTİ OLMALIYIZ”
Kdz.Ereğli’de ciddi değerlerimiz var bu değerlerimizin bölgemize kazandırılmasında Kdz.Ereğli Belediyesi’nin önderliği demir çelik fabrikasının desteği gerekir. Bu destek ile spor, sanat, bilim, siyaset alanlarında önemli kazanımlar elde edebiliriz. Birlik ve beraberliğe özellikle vurgu yapmak istiyorum çünkü kentlerin dayanışması sosyal ve kültürel gelişimi birlik ve beraberlikten geçer. Ereğli’nin mutlaka bir üniversite kentine dönüştürülmesi gerekir, siyasetle hiçbir ilgim ve alakam yok ancak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın ilçede eğitim ve öğretimin daha üst noktalara çıkarılabilmesi öğrenci sayısının arttırılması için gayretleri var, kendisine bir Ereğlili olarak bu anlamdaki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

 

GURBETTE EREĞLİLİ OLMAK
Gurbette bir Ereğlili olmak gerçekten de özlem ve gurur veren bir gelişme. Bu duyguyu yaşadığımız İstanbul’da bile kendi yakın arkadaşlarımıza dostlarımıza anlatıyoruz, neredeyse Ereğli ile yatıyor Ereğli ile kalkıyoruz. Ereğlili arkadaşlarımız büyüklerimize ulaşmaya İstanbul’da Ereğli heyecanını sürdürme gayretindeyim. 


 

“SANATA VE SANATÇIYA DESTEK VERİLMELİ”

Kdz.Ereğli’de ne derseniz ne söylerseniz yetkililer ilgililer bir tarafından tutup hayata geçirmediği sürece eksik kalır. Ereğli Belediye Başkanlığı görevine genç ve tecrübeli bir isim Hüseyin Uysal getirildi. Kendisine bu yeni görevinde başarılar diliyorum bir Ereğlili olarak. Siyaset bitmiş kentimiz hizmet bekler duruma gelmiştir.  Bilimin, sanatın, eğitimin baş şehri olacak bir Karadeniz Ereğli’nin oluşturulmasını istiyoruz. İlçemizde sanata ve sanatçılara mutlaka değer verilmeli, yöresel sanatçılar kültürler mutlaka desteklenmeli ve sadece Zonguldak’a değil tüm Türkiye’ye tanıtılmalı. İlçemizde devlet tarafından yaptırılan ancak tam da bilemediğim gerekçelerle Cehennemağzı mağaralarındaki amfi tiyatro yapıldı ancak hizmete girmedi. Ereğli halkına yakışır bir sinema salonumuz kültür merkezimiz hala yok, 2014’a girdiğimiz bu süreçte kütüphanemizden bile insanlarımızın sağlıklı şekilde yararlandığını düşünmüyorum.

 

SİNEMA VE DİZİ OYUNCULUĞU
Gittiğim yerlerde gezdiğim sahilde insanların beni tanıması bana yakın ilgi göstermesi beni çok mutlu ediyor. Sinema ve dizi oyunculuğuna ilişkin yeni projelerimiz var bu projeler kapsamında görüşmelerimiz de sürüyor inşallah beklediğimiz hedeflediğimiz noktaya ulaşırız”

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)