Gülüç Belediyesi 27. Kuruluş yıldönümü nedeniyle tarihinde ilk kez festival düzenledi. Belediye Başkanı Demirtaş, Gülüç’ün yeterince tanıtılamadığına dikkat çekti, sosyal etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

 

Belde merkezinde gerçekleştirilen festivale CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP İl Başkanı Halil Furat, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, MHP Gülüç Belde Başkanı Atilla Tarık Semiz, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticileri, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Avukat Ünal Demirtaş, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve çok sayıda Gülüç ve çevre ilçelerden gelen vatandaşlar katılarak doyasıya eğlendiler. Gülüç Belediyesinin 27 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleştirilen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivaller kapsamında sahne alan sanatçılar Hazal, Gözde Anıl ve Ferdi Gürses izleyenlere doyumsuz bir akşam yaşattılar. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Erdemir Musiki ve Folklor Gençlik Spor Kulübü Trabzon Yöresi oyunu vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

 

“GÜLÜÇ SEVDAM, GÜLÜÇ AŞKIM DEVAM EDİYOR”

1.Kültür, Turizm ve Sanat Festivali açılış konuşmasını yapan Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş, tarihinde ilk kez Gülüç’te festival yapıldığını ve bu festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek şunları söyledi: “30 Mart yerel seçimleri öncesi Gülüç halkıma bir şey konuşmuştum, konuştuğumun yine arkasındayım, ‘Gülüç sevdam, Gülüç aşkım’ yine devam ediyor. Bugüne kadar Gülüç Belediyesi’nin ismi hiçbir yerde duyulmamış, Ereğli’de bile Gülüç Beldesini bilmeyen vatandaşlarımız var. Bugün gerçekleştirdiğimiz ilk festival, belediyemizin 27.kuruluş yıldönümü amaçlı, Kültür ve Sanatsal festivalinde bütün Gülüç halkını burada görmek beni çok mutlu etti. Benim ilkleri gerçekleştirip, zoru başarmak hoşuma gider. Bu bizim ilk festivalimiz”

 

TEKİN’E DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanı Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e festival dolayısıyla Gülüç Beldesine yaptığı desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Nuri Başkan bana her zaman ağabeylik yapmıştır, ağabeyliğini yine gösterdi” sözleri ile konuştu.

 

KONSER ETKİNLİĞİ

Başkan Demirtaş’ın konuşmasının ardından Hazal, Gözde Anıl, Ferdi Gürses konser alanını dolduran davetlilere renkli dakikalar yaşattılar. Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş da sanatçılara yöresel hediyeler takdim etti. Etkinlik havai fişek gösterisi ile sonlandı.

 

(Haber Merkezi)

(Foto: Şaban Atalay)