CHP Samsun Milletvekili ve MYK Üyesi Suat Binici,  Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Zonguldak İl Başkanı, Merkez İlçe ve Kdz. Ereğli ilçe Başkanı ile birlikte Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.


CHP Samsun Milletvekili ve MYK Üyesi Suat Binici,  Zonguldak'ta ve Bartın'da bazı incelemelerde bulunacaklarını belirterek, " Posbıyık, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kendini kanıtlamış çok sevilen bir Belediye Başkanı. Genel başkanımızın talimatıyla Zonguldak ve Bartın'da bazı incelemelerde bulunacağız.  Milletvekillerimiz ve yöneticilerimizle birlikte Belediye Başkanımız Posbıyık'ı ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum ve kendisinin çok önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum" dedi.

Başkan Posbıyık ise ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek şunları söyledi; “Ziyaretinizden son derece memnun oldum. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.  Başarının hudutu yoktur. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Göreve başlamadan önce belediyenin borç içerisinde olduğunu biliyorduk. Bu durumu düzeltmek için göreve talip olduk. Göreve başlamamızın ardından yaptığımız çalışmalarla ve tedbirlerle belediyeyi 2010 Ocak ayında tekrar eski haline dönüştürmeye başlayacağız. Şuan Ereğli'de huzur havası esiyor.  Ereğli eski günlerine dönmeye başladı. Biz bir sanayi kentiyiz. Ama iddiamız; sanayi kentinde yapılan etkinliklerle turizm hareketi olabileceğini de göstermek ve bunda da önemli mesafeler aldık.  Ereğli çağdaş insanların yaşadığı çağdaş bir kent. Kent konseyini oluşturduk. Bunun yanında bütün mahallelerde kültür evleri oluşturacağız.  Yaptığımız bütün çalışmalarda halkımızın büyük desteğini alıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde önemli hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz".
Başkan Posbıyık,  Milletvekillerine üç boyutlu Atatürk portresi hediye etti.