Erdemir'in yüzde 35 maaş indirimi, tersaneler bölgesinde işten çıkartılmalar ve maaş ödenememesi Ereğli'de aylık 12 milyon TL'lik bir paranın uçtuğunun yapılan araştırmalarla tespit edildiğine dikkati çeken Beko Bölge Sorumlusu Çor, Ereğli'nin krizden geç etkilendiğini önümüzdeki süreçte feraklığa çıkılacağına işaret etti.

Beko Bölge Sorumlusu Volkan Çor, Beko Yağmuroğlu Şubesi'ni ziyaret etti. Çor, Ereğli'de Erdemir'in yüzde 35 maaş indirimi ve tersaneler bölgesinde yaşanan ekonomik sıkıntıların aylık 12 trilyon paranın eksilmesine neden olduğuna dikkati çekti.

EREĞLİ KALEMİZ
Bölgede beyaz eşya firmaları arasında Zonguldak ve Bartın il genellerinde Beko'nun lider olduğunu belirten Çor, "Bölgede beyaz eşya firmalarının arasında Zonguldak ve Bartın civarında satışta Beko lider. Zonguldak geneline bakıldığında ise Ereğli bizim kalemiz olarak öne çıkıyor. Maaş indiriminden sonra bir çalışma yaptık. Bir ayda piyasada dönen paradan 12 trilyonluk bir eksilme oldu-ğunu tespit ettik. Erdemir'de maaşlarının düşürülmesi, tersanelerden de işten çıkartılmalar ve maaş indirimleri nedeniyle bu eksilme yaşandı. Bu bir domino etkisi aslında. Bayilerimiz tahsilatlarda sıkıntı yaşıyor. Ödemelerde insanlarımız taksitlendirmeyi daha geniş tutmaya çalışıyor.

GEÇ BİTECEK

Kriz Ereğli'de geç başladı geç bitecek. Neden geç başladı diğer taraflar ekonomik olarak sanayi ile çarkını döndüren iller olduğu için örneğin Bursa, İzmir, Sakarya, İstanbul, Ankara gibi krizi bir yıl önce hissetmeye başlamışlardı. Dibi gördüler yavaş yavaş yukarıya çıkmaya başladılar ama Ereğli maaş indirimini daha yeni gördü dibe doğru gidiyor. Diğer taraflar toparlarken bu bölge aynı oranda toparlayamıyor, biraz daha zaman alacak.

BÜTÇELER DEĞİŞTİ

İnsanların hala Ereğli'de maaş indirimlerinden dolayı bütçelerini yeni maaşları ile adapte edemedikleri ortada. Bu adaptasyon süresi yaklaşık 6-7 ay sürer. 6-7 ay sonra gelir gider dengesini örtüştürünce bir ferahlık olacaktır. Bu bir geçiş dönemi herkes tabiî ki etkileniyor.

NEDEN BEKO?

Dünyada beyaz eşya firmaları arasında sekizinci sırada Beko. Yurt dışında Rusya, Çin, Romanya, Avusturya'da kendi fabrikalarında üretim yapıyor. Türkiye'de en yaygın servis ve bayi ağına sahip firma. Türkiye'de yüzde 21 civarında beyaz eşya pazarı var. Beko, en ulaşılabilir beyaz eşya firması. Türkiye çapında 2 bin 300 bayisi, 700 civarında servisi var. Dünyanın sayılı beyaz eşya firmalarından bir tanesi ve tüketicinin en fazla rağbet gösterdiği firmayız. Müşterilerimiz sıkıntılarını internet ortamından bize aktarabiliyorlar, 444 1 404'lü müşteri hizmet hattımız var. Ereğli'deki bir vatandaş istediği yere istediği ürünü ücretsiz gönderebiliyor.