Yöremizin önemli kültürel değerlerinden olan “Yöresel Mutfağımız”, Kdz. Ereğli TSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, festival kapsamında gerçekleştirilecek olan organizasyonla tanıtılacak ve satışa sunulacak.

 

TOBB tarafından 81 İl’de Ticaret ve Sanayi Odaları üyesi kadınlar arasından belirlenen İl Kadın Girişimciler Kurulları çerçevesinde oluşturulan Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu  bünyesindeki Kdz. Ereğli Kadın Girişimciler Kurulu, Kdz.Ereğli 16. Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirmekte oldukları organizasyon ile yöresel mutfağımızın tanıtımı için kolları sıvadılar.

Yöresel Mutfağımızın birbirinden lezzetli yiyeceklerinin  tanıtım ve satışının yapılacağı organizasyonda, bir taşla iki kuş vurmayı hedefleyen Kdz. Ereğli Kadın Girişimcileri, bir yandan ilçemizdeki kadın girişimci potansiyelinin ortaya çıkarılmasını sağlarken bir yandan da turizm alanında önemli bir misyonu olan yöresel yiyeceklerimizi tanıtacaklar. Ereğli’nin yanında, Devrek ve Zonguldak’tan da katılımcıların yer alacağı organizasyonda, Yöresel yiyeceklerimizden olan malay, kartlaç, darı mancarı, kömeç ekmeği, cevizli kömeç, cevizli dolma , ağda (avda), uğmaç (uvmaç-umaç) çorbası, hodan(zılbıt) gibi mevsimi uygun olan yöresel yiyeceklerimiz satılacak ve  tanıtılacak. İlk kez bu yıl yapılacak olan organizasyon, sahil bulvarı üzerinde bulunan Elpek Dokuma Evi’nin yanındaki alanda gerçekleştirilecek ve festival süresince devam edecek.