Yargı kararının uygulanmasını isteyen minibüsçüler Kdz. Ereğli Kaymakamlığı önünde eylem yaptı.

 

Kdz. Ereğli’de bir süredir gündemi işgal eden Delihakkı-Şubaşı hattında çalışan minibüslerle ilgili yargı kararının uygulanmasında eksiklik olduğunu öne süren bazı minibüsçüler ilçe kaymakamlığının önünde oturma eylemi yaparak “yargı kararı uygulanmalı” dediler. Minibüsçülerin bu eylemi üzerine kaymakamlık ve adliye çevresi polis tarafından abluka altına alınırken olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Koçak “Karar uygulanıyor ve yakalanan minibüsler bağlanıyor, bundan sonra da denetimler devam edecek” diye konuşunca, minibüsçüler “size güveniyoruz” vurgusu yaparak eylemlerini sona erdirdiler.

 

Delihakkı-Subaşı Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Haziret Akbaş ile birlikte yaklaşık kooperatif üyesi 20 minibüsçü kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’nda oturma eylemine başlayınca çevreleri bir anda vatandaşlar ve polisler tarafından kalabalıklaştı. Olay yerine gelen ve görevine iki ay önce atanan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Niyazi Koçak eylemcilere “Kaymakamlık binası gibi kamu alanlarının 50 metre yakınında eylem yasaktır” diye uyardı ve eylemlerine son vermedikleri takdirde haklarında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

Bu uyarı üzerine minibüs Kooperatifinin Başkanı Akbaş, yargı kararı alınıncaya kadar geçen süreci anlattı ve “biz sadece yargı kararının uygulanmasını istiyoruz. Kimseye karşı gelme veya rahatsız etme amacımız yok. Siz bize söz veriyorsanız eylemimizi hemen sonlandırırız” dedi.

 

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Koçak yargı kararının uygulanması konusunda titiz davranıldığını ve bir çok aracın bağlandığını, bu denetimlerin eksiksiz devam edeceğini ve kendilerine bu konuda söz verdiğini açıklayınca eylem olaysız dağıldı. Niyazi Koçak bu eylemle ilgili herhangi bir yasal prosüdür uygulanmayacağını, çünkü eylemin sona erdiğini ifade etti.