Ereğli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucu madde kullanmak, ticareti yapmak suçlaması ile 15 kişiyi gözaltına alırken 6 kişi ise polis tarafından aranıyor.

 

C.Y., S.A., Y.Ö., Y.P., G.Ş., V.G., H.B., S.U., B.U.G., Y.D., M.Y., K.D., A.M.Y., M.Ç., E.E., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorguları süren zanlılar Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

 

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiler şu şekilde:

“Görevlilerimizce yapılan istihbari çalışmalar ve yapılan ihbarlarla ilgili olarak yürütülmekte olan planlı operasyon kapsamında; şüpheli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve kullanmak maksadı ile uyuşturucu madde satın aldıkları tespit edilmiş. Operasyon kapsamında torbacılık yöntemiyle uyuşturucu madde sattıkları tespit edilen C.Y., Y.Ö., G.Ş., Y.P. isimli şahıslar Kdz. Ereğli ilçemizde, S.A. ve V.G. isimli şahıslar Yalova ilinde,  H.B. ismi şahıs ise İstanbul ilinde yakalanmıştır. Alınan arama kararına istinaden şüphelilerin üst, ikamet ve otolarında yapılan aramalarda; 52 gr. eroin, 0,6 gr. bonzai, 5,7 gr. esrar, 3,4 gr. plaka esrar, 41 adet sakinleştirici hap, 2 adet morfin, 1 adet terazi, 1 Adet hassas terazi, 8.690 TL ve 50 dolar para yakalanarak muhafaza altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak 15 şüpheli yakalanmış, firari şüphelilerin aranmasına başlanılarak olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir”