Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışanların emekli edilmesi ve emekliliği dolmayanlar arasında özellikle icrada dosyası bulunanların 17. maddeyle işten atılması devam ederken, Türk-Metal Sendikası'nın da onayı alınarak saat ücretlerinden yüzde 35 indirime gidilmesinin yankıları artarak sürüyor.

 

Toplumun bütün kesimleri tarafından endişe ile izlenen gelişmelerin ilçe ekonomisine hızlı bir şekilde taban yaptırdığına dönük görüşler ve olaylarla ilgili işçilerin düşüncelerini yine www.ereglionder.com.tr adresli haber sitemize gönderilen yorumlardan aktarmayı sürdürüyoruz:

 

YAZIK

BEN DAHA ÇOCUKKEN BÜYÜKLERİM DİSK TARAFTARI OLUP NEDEN TÜRK İŞ İ DESTEKLEMİYORUM DİYE SRDUĞUMDA CEVAP SAĞ SENDİKA EŞYANIN TABİATINA AYKIRI ÇÜNKÜ SAĞ HER ZAMAN SERMAYEYİ DESTEKLER DEMİŞLERDİ. BUGÜN BUNUN 100. KEZ DOĞRULANDIĞINI GÖRDÜM.

İŞÇİNİN İŞSİZ KALMA KORKUSUNU OYAK PAŞALARI VE SENDİKA AĞALARI ÇOK İYİ KULLANDILAR.

YİNE SAĞA OY VERİN SEVGİLİ EREĞLİ HALKI VE ERDEMİRLİLER.......

HERKES LAYIK OLDUĞU ŞEKİLDE YÖNETİLİRMİŞ!!!!!

 

ÖZ BE ÖZ EREĞLİLİ

İşsizliğin acısını çeken bilir. Erdemirli işçi kardeşler, şunu unutmamalı ki en kötü sendika sendikasızlıktan iyidir.Şu ortamda varılan uzlaşma ilk etapta nahoş görünse de kırkından sonra işini kaybedip yeniden iş arar pozisyona girmekten inanın çok çook iyidir. Şu kriz ortamında iş bulmanın deveye hendek atlatmak kadar zor bir durum olduğu düşünülürse tabii. Belki bir de olumlu taraftan bakmak gerekirse Bu durum Ereğli piyasasını da Ereğli'yi daha yaşanılır bir şehir olma noktasına getirebilir. Artık 120000-150000-180000-220000 tl lik daire fiyatları belki mazide kalmış birer anı olarak kalabilir. İnşaallah kimse ekmeğinden olmadan huzurlu bir yaşam sürer. Erdemir işçisine hayırlı olsun.

 

GERÇEK

Arkadaşlar ünlü bir devlet adamı demiş ki sağdan sendika soldan hükümet olmaz. Görüyorsunuz.

 

VATANDAŞ

ALLAH AŞKINA . %35 maaş kesintisi demek bir çoğumuzun kredileri ödeyemeyip icralık olmamız demek. bu yolla saten dilediği kadar personel 3 ay bile dayanamayacak . 50 kuruşa imza atarken 6 ay bekledik. %35 i geri almak bir daha hayal. arkadaşlar toplanalım .bu sendika bizlerin avukatlığını bizlerden kestiği 100 ytl vermemize rağmen yapamazken 100ytl*4500 kişi ne kadar yapıyor.

 

ESNAF

EREĞLİ ESNAFINA YÜKLENİYORSUNUZ AMA BİZ BİR GRUP ESNAF OLARAK SİZİN YANINIZDAYIZ.AMA SİZ NE KADAR PAHALI OLSADA ALIŞVERİŞLERDE METAL KOOPARATİFİ TERCİH EDİYORSUNUZ. HİÇMİ YÖNETİCİSİ YOK ORANIN SİZİ SÖMÜRÜYORLAR SİZ HALA SESİNİZİ ÇIKARMIYORSUNUZ..BAKIN ASKERİYENİNDE KANTİNİ VAR AMA DİREK PERSONELİ DÜŞÜNÜYOR.YAZIK SİZE SİZ DEVAM EDİN MET AL KOOPERATİFE....

 

ANKARALI

Arkadaşlar Gelin imza toplayalım Askerin maaşında % 35 indirsinler .Kriz OYAK ı Teğet mi geçti. İşin başını da Burayı satanlar çekmeli Haydi Fazlı Bey ,Haydi Posbıyık suda %35 indirim.Sözüm sana sendika aidatları %35 indirsin artık krizdeyiz ya üyende bol ama tutamazsın bu işçi yi aldığın zam daha kursağıma inmeden ciğerimizi söktün kolumuzu kırdın ayağımızı kırdın. Metal Koop dan alışveriş yapan arkadaşlar esnafa yönelin onlar sizi satmazlar her zaman buradalar 100 borcun olur 50 verirsin seni idare ederler.Metal koop ise suyunu çıkarır sendika yönetici akrabalarına iş bulurlar Metal Koop da göreceksin taksit sayısını arttırlar sizi kullanmaya yine devam ederler. Evlerine de arabalarında firmaların hediyeleri ile doldu taşıyor.

 

GÜLER ÖNDER

Verilen hak geri alınıyor yazık valla yazık bu da Erdemir işçisine ders olmalı bence. Amaaaa üst koltuktakilere ne kadar dokunacaklar, hani senen doldu, yaşın doldu deyip insanları ekmeğinden eden ama kendilerini bu katagori de görmeyen yöneticiler ve sendikacılar ne olacak acaba onlar olmazsa fabrika batar...

 

KARTEGANA

Sendika yöneticilerime sesleniyorum. sizlere ben bu anlaşma için yetki vermedim. sizlere verdiğim yetkiyle 60 kuruş zam aldınız ve bu devam ediyor. oyun bozanlık yapmayın. 2 sene sonra yetkiyi belki de başkasına vereceğiz. siz hep burada mı kalacaksınız Allah açkına makamlar kalıcıdır. ama o makamı taşıyamayanların gitmesi gerekir. 1 mayıs işçi bayramında hep beraber kol kola dimdik yıkılmadan ayakta olcağız. ama sizlerle değil.

 

KORAY

İşte ülkenin en kritik noktalarını özelleştirirsen elin oğlu gelir acımaz benim babam da Erdemir de işçi bakalım sonumuz ne olacak ....... HAYIRLISI.......

 

SATI SATAR

Ne sendikası resmen işçi aleyhine kraldan çok kralcı.  Şu anda Oyak krizi yönetemedi ve tehditlerle kriz yönetmeye kalktı.  Hani krizi önceden öngörüyordunuz İsdemir'de krizden bir ay önce bir maaş dağıtmadınız mı bu nasıl bir iş. resmen Kemal Sunal filmi gibi. Durmadan işçi çıkarmadan söz ediliyor oysaki çıkartıp atılanların yeleri hemencecik dolduruluveriyor. Hem de kapasitesiz ve torpilli insanlarla. İsdemir'deki atamalar acaba hangi liyakat esasına göre yapılıyor. Adım daha kumpası bilmezken valfin ne olduğunu bilmezken bilmem nereye müdür atanıyor hem de 0 evet sıfır yabancı dil bilgisiyle. anlayacağın bizim Almanya'dan gelen çoban sülo hem yabancı dil biliyor hem de Avrupa gezmiş ufku ve vizyonu daha geniş bunlarla mı kriz yöneteceksin peh...

 

ESNAF

Erdemir işçisi gözünü açsın Türk Metal sendikasının ne kadar işçi yanlısı olduğunu anlasın!!!!

 

VATANDAŞ OKUR

ARKADAŞLAR İŞTEN ÇIKARILMAKTAN İYİ DEDİNİZ...DE

İŞÇİ BANKALARA BORÇLU...İCRALIK OLURSA İŞTEN ATILIYOR...

BUGÜN İTİBARİYLE EV ALAN ARABA ALAN BORCUNU ÖDEYEMEZ HALE GELECEK... İNDİRİMDEN BİRİKEN PARASINI İŞTEN ATTIĞI İŞÇİSİNE VERECEK...İŞTEN ÇIKARMA YİNEDE OLACAK...

OYUN BU SENDİKA İŞÇİSİNİ SATTI....

ÇOK ÜZĞÜNÜM KARDEŞLERİM...

HEM İNDİRİM HEMDE İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK....

OYUNA GELDİNİZ....

 

HÜSEYİN KARATAŞ

Zamanında Yaptık yine yaparız. Hak Hukuk Savaşını kimse Zonguldak Halkından iyi yapamaz. Yürüdük MENGENE yine yürürüz.

 

SENA BAYRAKTAR

Erdemir tazminatın altından kalkamam diye maaşları düşürüyor ama iş mahkemeleri öyle demiyor. 2-3 kat tazminat ödemeler karşı karşıya Erdemir. Ankara'dan bunu çok daha iyi görebiliyoruz.

 

SİNİRLİ

Ayıp, ayıp düşene gülmek ancak sizin gibi kıskançlara yakışır. Erdemirli'nin aldığı para yine Ereğli piyasasında dönüyor bizler bu paraları İsviçre'deki hesaplarımıza aktarmıyoruz yine burada harcıyoruz ve harcayacağız Allah kimseyi ekmeğinden etmesin

 

 

-----ERDEMİR'E TASARRUF ÖNERİSİ-----

 

ESKİ ERDEMİRLİ

Sayın Oyak Yönetim Kurulu Başkanı ve Erdemir Yönetim Kurulu Üyeleri,

Beyniyle, fizik gücüyle, alın teriyle, mesai almadan çalışan Erdemir işçisini işten çıkarma veya işçi maaşlarını % 35 azaltma yerine içlerinde daha bir bilgisayarın nasıl açılacağını bilmeyen danışmanlarınızın sayısını 2 veya 3 kişiye indirmeyi, benim bildiğim 7 kişi olan çoğu uzatmalı veya sözleşmeli her ay en az 8 - 10 milyarı cebine indiren baş müdürlerinizin sayını azaltmayı veya yarısını işten çıkarmayı (zaten emekliliklerini hak etmişler), yine benim bildiğim Erdemir'den emekli olmuş aradan seneler geçtikten ve Oyak geldikten sonra tekrar direkt Müdür olarak işe alınan Ünite Müdürlerini işten çıkarmayı ve emekliliklerini hak etmiş çoğu ünite Müdürlerinin işine son vermeyi, aynı durumdaki Baş Mühendis ve Mühendislerinizle yollarınızı ayırmayı hemen başlatarak çok karlı bir iş yapmış olursunuz. En azından % 40 kazanırsınız ????????

 

OBJEKTİF

MERHABA, BİRAZ GERÇEKÇİ OLMAK GEREK... DÜNYA DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ %20 DARALMIŞKEN, ERDEMİR SON ÇEYREKTE 1.2 MİLYAR DOLAR ZARAR ETMİŞKEN VE BELİRSİZLİK ORTAMI HAKİMKEN FEDAKARLIK KAÇINILMAZ BİR GERÇEK. ŞUNU DA UNUTMAMALI ERDEMİR İHALE SÜRECİNDE İKEN SENDİKA MİTİNG YAPARKEN DEĞERLİ ERDEMİR İŞÇİSİ SAHİLDE KEYFİNE GEZİYORDU(MÜCADELEDE BULUNANLARI TENZİH EDERİM) AMA BUNU EREĞLİ HALKI GÖRDÜ.SON VAZİYETE GÖRE DE CİDDİ BİR KARŞI DURUŞ GÖSTERİLDİĞİ SÖYLENEMEZ...BU SAATTEN SONRA DA ÜCRETLER KESİNLİKLE ESKİ SEVİYESİNE GELMEZ.ARTIK ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRMENİN VE AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATMANIN TAM ZAMANI...

 

TÖVBE DE

Onlar Erdemir'in gururu sakın..

Tövbe de bi daha böyle haberler yapmayın.

Lahavle.. içlerinde Akp`yönetiminden den kalanlar bile var sakın !

Bismillahirrahmannirrahim.

Era eytellezi

Tövbe inşallah bu yorumu yaptığımız için çarpılmayız.

Tövbe

 

MEHMET

Erdemir'de maaşların %35 azaltılması birçok çalışanı ödeme zorluğuna sokacak bunalım ve beraberinde bir sürü kötü olay meydana gelecektir. Bunun yerine servisler kaldırılabilir, sözleşmeli yada emeklliliği çok yakın müdürler işten çıkarılabilir (nasıl olsa aylarca yıllık izin kullanmalarına rağmen yoklukları pek hissedilmiyor), tasarruf edilebilecek çok yer varken bunların hiçbiri yapılmıyor. Genel müdür yardımcıları sıfır lagunalara biniyor neden ? bizden %35 kesmek için mi ?

 

AYŞİN SÜT

Katılıyorum bunu yazan şahsiyete. Eklemek Gerekirse:

1) Öğle araları 1 saatten 30 dakikaya indir

2) Her gün 1 saat fazla mesai mecburi yap.

3) Başmüdürlük sayısını 5-7 den 3 e indir. (İşine gelen çalışsın B.Müdürlük yan gelip yapma yeri değildir.)

4) 50-60 olan Müdür sayısını 20 ye indir (İşine gelen çalışsın Müdürlük yan gelip yapma yeri değildir.)

5) Sahada gezen ve yatan kişileri belli aralıklarla gözlemle ve tedbir al. Gerekirse işten at bu krizde yatacak adam adam değildir.

6) Gariban işçini aldığı maaş bellidir. Üst yönetimden alt tabana kadar ayrı dilimlerde maaş kesintisi uygula. Örneğin. Genel Müdür %60, Gen. Müd. Yrd. %50, B.Müdür %40, Müdür%30, B.Müh %20 Müh %15 Formen Ustabaşı %10, İşçi %5 gibi daha adaletli olur bence ve yakışanda budur.

 

MÜHENDİS

Bu fabrikada sadece işçiler çalışmıyor. Beyin takımı da çalışıyor.

Bu iki kesimde de ıskartalar var, ilk amirler bunları ayıklayabilseydi şimdiye kadar.... Maaşımızdan kesilecek %35 ile yine de sırtımızdan geçinecek asalaklar var. yönetim bunları ayıklamalı.

Aylık ücretli personel zaten günde 9 saat fabrikada. dünyanın hiç bir yerinde bu 9 saatini %100 çalışarak geçiren bulamazsınız. 1 saat daha fabrikada durdurarak da insanları bezdirmekten başka eline bir şey geçmez.

Çalışılan ünitelere göre ücretlendirme yapılmalı. üretim hatları ile yan üniteler aynı parayı alamamalı. üretim hatlarında sabah-akşam her dakika hizmete çağırılma lüksünü yaşayan personel ile mesai sonrası şehri terk edebilen personelin ayrımını çalışanlar bilmeli....

 

TEDBİRCİ

FORMEN KADROSUNU KALDIRIP MÜHENDİSLERİ FORMEN YAPMAK VE 10 YILDAN ESKİ B-PERSONELİ YERİNE MÜTEAHHİTTE ÇALIŞAN GENÇLERİ İŞE ALMAK

%50 KAZANDIRIR.

 

SİGORTALI İŞÇİ

ÇALIŞANLARDAN SENDİKA İÇİN KESİLEN 1 YEVMİYE DE ERDEMİRE KALSIN.

 

ESKİ ERDEMİRLİ

10 GÜN ÖNCE vAKIF SEÇİMİNDE SENDİKANIN LİSTESİ KAZANDI. İŞÇİYE LİSTEYE OY VERMESİ İÇİN BASKI YAPILMIŞ. SENDİKA, BİR EMEKLİLİK VAKIF SEÇİMİNDE NEDEN TARAF OLUR ANLAYAMIYORUM. SEN KENDİ İŞİNİ YAPSANA.  BEKİR ÇELİK`İ SEÇTİRMEDİN DE NE KAZANDI İŞÇİLER.??????

 

SAFFET

Bence de asıl indirim sıcacık lojmanlarında- kara kışta kapı pencere açacak denli sıcak - ekmek elden su gölden yaşayan, 2 arabası olan, parayı harcayacak yer bulamayıp, görgüsüzlüğün ve şımarıklığın dibine vuran müdürlerde, başmühendisler de ve mühendislerde yapılsın. Hepiniz oralara birilerinin iteklemesiyle geldiniz. Aranızda gerçekten hak ettiği için orada olanlar toplam sayınızın % 10 `unu geçmez ve buna rağmen büyük bir yüzsüzlükle, sizi adam eden bu kentin insanlarına yıllarca tepeden baktınız. Asıl gariban işçinin değil, sizin maaşlarınız indirmeleri gerekli ki görün o zaman Hanya'yı Konya'yı.

 

HAKLI

Erdemir'deki mühendisler müdürler zaten çok fazla maaş alıyorlar. Gerek var mı bu kadar paraya. Yüzde 50 indirime bile dua etsinler. Birikimleri yeter onlara. Yazık dışarıda çalışan mühendislere onlarda aynı eğitimi görmedi mi. Yazık.

 

Erdemir

Erdemir bize babalarımızdan miras kaldı. alın teriyle bir bebek gibi büyüttük bu seviyeye getirdik. gerektiğinde çok fedakarlıklar yaptık. içimden ölen arkadaşlarımız oldu. sakatlanan arkadaşlarımız oldu. O zaman bu esnaf neredeydi. işçinin parasında gözü olan o insanlar neredeydi. boşuna sevinmeyin. bizler köylü çocuğuyuz. bir soğan ekmekle iki gün karnımız doyar. bizi sömüren esnaflar bakalım o zaman ne yapacaklar ben bunu merak ediyorum.

vatandaş  /

 

GÜNAYDIN

ERDEMİRİN OYAK TARFINDAN SATIŞ HAZIRLIĞINDA OLDUĞU VE HATTA SATILDIĞINA DAİR İNTERNETTEKİ BAĞIMSIZ EKONOMİ SİTELERİNDE HABERLER 1 AYDIR YAYINLANIYORDU ZATEN ŞİMDİ AMAÇ İŞÇİ ÇIKARTARAK OYAK ABAĞLI ERDEMİRDE EKONOMİK DÜZELTME DEĞİL SATIN ALAN KİŞİLERE DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ BIRAKMAK. MALUM İŞVEREN OYAK OLUNCA MAALESEF SENDİKA VE SİYASİLER SESLERİNİ YÜKSELTEMİYOR.(OYAK IN NE AYRICALIĞI VARSA?). YENİ PATRON GELİNCE BU OPERASYONU YAPAN ŞU AN Kİ ERDEMİR YÖNETİCİLERİNİ MUTLAKA MÜKAFATLANDIRIR.OLAN YİNE EMEKÇİLERE VE EREĞLİ YE OLUR. ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN TUZU KURU.....

dadaş  / Ereğli

 

Sayın..

sayın Çoşkun Ulusoy seni hangi toprak kabul edecek bilmiyorum. Bu Toplum Huzurunu bozdun ya Gerisini Yüce Rabbime havale ediyorum. İnşallah huzurlu bir ortam sağlamışındır.

Adı sen koy  / ereğli

 

hak...?

hak eden şutlansın...nasıl bir kindir bu ...dünya standartlarından aşağıda çalıştığımız doğru ama bi kaç kişi bu standartı yakaladı diye bu kin bu nefret. ne oldu erdemir işçisiyle bu karı paylaştıda battımı hayır bilakis büyüdü büyüdü... yazık çok yazık insanların küçülmesini izlemek. arkadaşlar emek sömürülecek görmüyormusunuz...Ereğli yi ereğli yapan Erdemir işçisi değil mi...ŞİMDİ BÜTÜN EREĞLİ BİR OLUP SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKMEZMİ. oğuz özgen...Erdemir Oyak'ın oldu dedik sevindik ...keşke sevinmeseydik...asker de vatandaşına bunu yaparsa varın siz düşünün Türkiye'de vatandaş olmak ne demek siz bilin...

HAKSIZLIK BU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

vatandaş okur  / Ereğli