Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, ilçede denizcilik sektörü adına önemli bir adım hayata geçirildiğini belirterek, “Erdemir limanından Ukrayna’nın Ilıcyhevsk Limanına bin 200 ton narenciye ürünü gönderildi” dedi.

 

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Erdemir limanından Ukrayna’nın Ilıcyhevsk Limanına bin 200 ton narenciye ürünü gönderildiğini açıkladı. Erdem, Kalyoncu Ro-Ro Denizcilik tarafından işletilen Melissa-K isimli Ro-Ro kargo gemisinin Cumartesi günü Erdemir Limanından bin 200 ton narenciye ürününü yüklemesi ile denizcilik sektöründe bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Erdem, Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “Erdemir, Ereğli İlçe Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odamızın uyum içinde yürüttüğü çalışma sonucu Karadeniz Ereğli'de denizcilik sektörü adına önemli bir adım hayata geçirilmiştir.   Ereğli'de ilk RO-RO gemisi 21 Eylül Cumartesi günü Erdemir Limanı'nda seferlerine başlamıştır. Bin 200 ton narenciye gemi ile Erdemir limanından Ukrayna’ya ulaştırılmak üzere yola çıkarılmıştır. Kalyoncu RO-RO Denizcilik tarafından işletilen 'MELISSA-K' isimli RO-RO kargo gemisi ile ilk olarak Karadeniz Ereğli- ILICYHEVSK limanları arasında, haftada 2 sefer olacak şekilde başlayacak seferlere ilerleyen zamanda ise 'BLACK SEA-K' ve 'SAMSUN EXPRESS' gemilerinin de eklenmesiyle, Karadeniz Ereğli-Kırım hattında sefer sayıları arttırılarak devam ettirilecektir” dedi.