Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde 2012 Kasım ayın itibari ile faaliyetine başlayan Hira Havlupan, İran, Azerbaycan, İngiltere ve Almanya’ya havlupan ihracatı gerçekleştiriyor.

 

Hira Havlupan Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Bayrak, 4 bin m2 kapalı alanda kurulan ve Kasım 2012 ayında faaliyete geçen fabrikada tam entegre bir havlupan firmasının yanı sıra sac kesmek dahil imalatın tüm aşamalarını fabrikalarında gerçekleştirildiklerini söyledi.

 

Yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Bayrak, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

“Tesisimiz otomatik üretim için kurulmuştur. Yaptığımız ürünlerin yüzde 40’ını İran, Azerbaycan, İngiltere ve Almanya’ya karayolu ile ulaştırıyoruz. Yüzde 60’ı ise iç piyasaya gönderiyoruz. Tesisimiz şuan yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Yatırımlarımız var bu yatırımların tamamlanması ile üretimi yüzde 90 kapasiteye çıkartacağız. Bu kapasiteyi yakaladığımızda yurt dışına ihracat oranımızın yüzde 60’lara çıkacağını umut ediyoruz. Sadece Almanya, İran, Azerbaycan, İngiltere değil başka ülkelere de ulaşmak hedefindeyiz. Dış piyasadan ciddi oranda talep var bu talebi karşılamak için yatırımlarımızı da hızlandırdık. Şuan itibariyle aylık 12-13 bin adet havlupan üretiyoruz. Bu rakamın yaklaşık 5-6 bin civarında yurt dışına ulaştırılıyoruz. Tesisimizin tam anlamıyla devreye girmesi ile aylık üretimimizi 35 bin adet olarak belirledik”