Kdz. Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Noyan Keskin,  Yüksek Öğretim Kurumlarının bölgenin kültürel kaynaklarının temelini oluşturma ve güçlendirmede etkin bir rol oynadığını belirterek, Kdz. Ereğli'ye Meslek Yüksek Okulu'nun açılıyor olmasının umut verici olduğunu ifade etti.
Ayrıca Yüksek Öğretim Kurumlarının bölgenin dışarıya açılan kapısı olduğunun altını çizen Keskin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Kültür, bölgesel kalkınmanın temel bir unsurudur. Yüksek öğretim kurumları bölgenin kültürel kaynaklarının temelini oluşturma ve güçlendirmede etkin bir rol oynamaktadır. Ayrıca kültürel zenginleşmeye de yardımcı olmaktadırlar.
Yüksek öğretim kurumları bölgenin dışarıya açılan kapısıdır. Mezunlar kadar, öğretim elemanları, araştırmacı ve yöneticiler işbirliği, bilim ve eğitim kültürünün yayılmasında etkilidir. Bu kurumlar yenilikleri hızlandırdığı gibi aynı zamanda bilimsel kaynak merkezleridir. Bölge ekonomisine de katkıları düşünüldüğünde yüksek öğretim kurumlarının faydasını daha da iyi anlayabiliriz.
Kdz. Ereğlimiz'de de meslek yüksek okulunun açılıyor olması bu olumlu koşulları da beraberinde getirecektir. Meslek Yüksek Okulumuza bölge ihtiyaçlarına yönelik programlar sağlanırsa, gelişen teknolojiye, sürekli eğitime yatkın yetişmiş kişi gücü yönünden bölgemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası rekabette önemli bir yere taşımış oluruz.
Planlanan bölge sanayi atılımlarıyla birlikte ara eleman açığı ihtiyacının ortaya çıkması muhtemel olan ilçemizde kurulacak olan Meslek Yüksek Okulunun ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere başta Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer olmak üzere teşekkür eder,100.000'i aşkın nüfusu olan Kdz. Ereğlimizin geleceği açısından daha büyük projelerin ilçemize kazandırılması konusunda yetkililerimizin yardımcı olacağı bilinciyle saygılar sunarız.