Konu ile ilgili Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Kavaklık Mahallesi’nde kalabalık bir topluluğu ve ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşılanan Başkan Uysal, mahallerde yapılan altyapı çalışmalarını hakkında bilgi verirken, Kabasakal Deresi’nin projesinin hazır olduğunu, ıslahına da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından başlanacağını söyledi.

Belediye olarak derenin temizliğine başladıklarını vurgulayan Başkan Uysal, DSİ’nin güvenli ve estetik bir şekilde hazırladığı projeyi uygulamasının ardından dere kenarında oturanların evlerinin de değerleneceğini belirtti.

Kavaklık Muhtarı Nazif Kaplan’da mahalle halkının en büyük isteğinin tali yolun Devrek Yol ayrımına kadar kaldırımın kaldırılması ve açılması olduğunu belirtti.

Ekibi ve partililerle ve Milletvekili Adayı Ulupınar ile birlikte daha sonra Ömerli Mahallesi’ne geçen Başkan Uysal, mahalle halkının yoğun ilgisine teşekkür ederek Ömerli’nin 4 kilometrelik doğalgaz hattına başlanıldığını söyledi.

Tüm mahallere eşit hizmet anlayışı ile yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Uysal, seçim sonrası 31 mahallede yapacakları çalışma ile camilerin avlularının kapatılmasıyla birlikte cemaatin güneşten ve yağmurdan korunmasının sağlanacağını kaydetti.

Başkan Uysal camilerin yanında mezarlıklarda da düzenlemeye gidileceğini hatırlatarak, “Camilerimiz bizim mührümüzdür ve korumamız altındadır. 57 ayrı mezarlık alanın çevresini belirleyerek duvar ve tellerle kapatacağız. Mezarlık içi çalışmalarla vatandaşın ayağının çamurdan kurtaracağız. Ayrıca tüm mahallerde yol kenarlarında biriken yağmur sularını kanallara alıyoruz. Bu çalışmalarımız 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayacak” dedi.

Belediye olarak hizmet için verdikleri sözlerin arkasında olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, hükümetle yerel yönetimlerinin uyum içinde çalışması sonucu Ereğli halkına hür türlü hizmette belediyenin daha da güçleneceğini belirtti.

Karadeniz Ereğli’nin vizyon projeleriyle birlikte çehresinin değişeceğini belirten Başkan Uysal, Ereğli’nin Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri haline geleceğini söyledi. 

Milletvekili Adayı Ulupınar’da hükümetin Karadeniz Ereğli’ye birçok yatırım yaptığını belirterek, Zonguldak’ın 6 katrilyon değerinde yatırım aldığını söyledi. Ereğli Belediyesi’nin de şehrin geleceği için birçok büyük projesi olduğunu hatırlatan Ulupınar, bu yatırımların yapılabilmesi için tek başına iktidar olunması gereğine dikkat çekti.