ALAPLI'YA ÇİNLİ GELİN GELDİ. ALAPLILI DAMAT  DÜĞÜNDE ÇİNLİ GELİNLE  'AH A BENİM SÖMSÖM YAVRUM'  TÜRKÜSÜYLE OYNADI.

Çin'de tanıştığı kadınla evlenen Alaplılı genç, memleketinde Türk geleneklerine göre yapılan düğünle mutluluğunu yakınlarıyla da paylaşırken, Ereğli'nin Milli Marşı Ah A Benim Sömsöm Yavrum türküsüyle de adeta coştu, Çinli gelini de bu türküyle oynatttı.

Alaplı'dan  üniversite eğitimi için gittiği Çin'de bir şirkette dış ticaret uzmanı olarak çalışan Emrah Akman (27), arkadaşının doğum gününde Çinli Xue Hui (27) ile tanıştı. Bir süre sonra evlenmeye karar veren Akman ile Müslüman olarak "Leyla" adını alan Hui, Çin'de resmi nikahlarını kıydıktan sonra Türkiye'ye geldi. Alaplı Belediye Çay Bahçesi'nde düğün törenleri gerçekleşen Akman çifti, akrabaları ve dostlarıyla çalınan Türk müzikleri eşliğinde eğlendi. Emrah Akman, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin evlenmeden önce Müslüman olduğunu ve Leyla ismini aldığını söyledi. Eşiyle, arkadaşlarının doğum gününde tanıştıklarını ve geçen yıl Çin'de nişanlandıklarını anlatan Akman, şunları kaydetti: 

"Ben 8 yıldır Çin'de yaşıyorum. Öğrenci olarak gittim, mezun olduktan sonra da iş hayatımı orada sürdürdüm. Çince'yi çok iyi biliyorum. Eşim de yeni yeni Türkçe öğreniyor. Çin'de bir düğün yaptık. Alaplı'da yakınlarımızla mutluluğumuzu paylaşmak istedik. Eşim nişanlı olduğumuz dönemde Müslüman oldu. Dinimizi ona ve ailesine anlattım. Kendisine çok mantıklı geldi. Geçen yıl Alaplı'yı ve köyümü eşime gezdirmiştim. Burada fındık topladı, ilçemizin geleneklerini tanıdı. Düğünümüz de Türk gelenek ve göreneklerine göre oldu."