Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ile yeni seçilen Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yönetimine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu, başarılar diledi.

Şube Başkanı Odabaş, toplu sözleşme sürecinde Erdemir işçisi haricinde destek göremediklerini hatırlattı. Odabaş’ın konuşması şu şekilde:

“Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası demokratik bir şekilde seçimi geride bıraktı. Yeni seçilen Başkan ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Ereğli’ye hizmet anlamında el birliği ile hareket etmemiz lazım. Biz, “emeğin başkenti Zonguldak’ta yaşıyoruz” diyoruz. Bölge Milletvekillerimiz var, sorsan derdini ne kadar bilir? Toplu sözleşme sürecindeyim. Kim ne derdin var diye soran yok. Böyle bir düzen içinde gidiyoruz. Bölgemiz için söylüyorum. Biz elimizden geldiğince sivil toplum kuruluşlarını dolaşmaya çalışıyoruz. Herkes bağırıyor ama sonuçta bir desteye ihtiyacımız olduğunda yanımızda kimler var. Sağ bakıyoruz kimseler yok. Sola bakıyoruz ancak işçi kardeşimiz ve bizim arkadaşımız var. Öbür taraftan dernekler ve sivil toplum örgütleri hepsi bir kenara çekilmiş. Ben genel konuştum. Şahsınızla alakalı değil ama Ereğli’nin üstünde bir ölü toprağı var. Bunu da nasıl aşacağımız bilemiyorum”