2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek olan Kdz. Ereğli Belediyespor'da futbolun patronu belli oldu. Ereğli Belediyespor yönetimi takımı, futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan Taner Demirbaş'a teslim etti.

 

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi’nden gönderilen açıklama şu şekilde: Kdz.Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal'ın başkanlığında göreve gelen Ereğli Belediyespor’un yeni  yönetimimin ilk icraatı, bu sezon BAL Ligi'nde mücadele edecek takımın hocasını belirlemek oldu.Yönetim A Takım Antrenörlüğü için, futbola Erdemir Ereğlispor'da başlayan ve futbolculuk kariyeri önemli başarılarla dolu, Taner Demirbaş isminde  karar kıldı. Demirbaş ile bir araya gelen Kulüp ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr Hüseyin Uysal, 2.Başkan Ayhan Atay, As Başkanlar İhsan Yazıcıoğlu ve Mehmet Erdoğan ile Futbol Şube Sorumlusu Gökmen Baydan'ın da hazır bulunduğu görüşmede Demirbaş ile her konuda anlaştı.                                                                                                                                                                                                    

 

UYSAL: HAYIRLI OLSUN

Uysal, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Taner Demirbaş, oynadığı futbol ve sahadaki duruşu ile Ereğli'nin her zaman gururu olmuştur. Bizler kendisi ve birlikte çalışacağı ekibine güveniyoruz. Bu anlaşma inanıyorum ki hem kendisi hem de Ereğli Belediyespor camiası için hayırlı olacaktır” dedi.

 

 

DEMİRBAŞ: ÇOK MUTLUYUM

Ereğli Belediyespor Antrenörü Taner Demirbaş'ta, Uysal ve kulüp yönetimine teşekkür ederken hem şahsı hem de kulüp açısından anlaşmanın hayırlı olmasını diledi. " Her şeyden önce doğup büyüdüğüm, ve futbola başladığım bölgeye Antrenör olarak hizmet edecek olmaktan dolayı çok mutluyum.” diyen Demirbaş, “Hedefim, yüreğini Ereğli Belediyespor için ortaya koyacak, formasını Ereğli için terletecek ve bu formayı sahiplenecek bir takım kurmak.Bu konuda mali yapımıza uyan genç ve yetenekli bazı oyuncular ile temas halinde olacağız. Önceliğimiz iç transfer olacak."dedi.

 

                                                  TANER DEMİRBAŞ KİMDİR?

Futbola Erdemir Ereğlispor’da başlayan ve kariyerinin ilk maçına 17 yaşında, 16 Nisan 1995 yılında Sakaryaspor karşısında çıkan Taner Demirbaş,  1995'te 3. Lig takımı Bursa Merinosspor'a transfer oldu. O sezon attığı 15 golle takımının en golcü ismi olan Demirbaş, sezon sonunda 1. Lig ekibi Bursaspor'a transfer oldu. Şubat 1998'de 2. Lig ekibi Adıyamanspor, 2000 yılının başında Konya Endüstrispor’a transfer olan, 2000-2001 sezonunda Adana Demirspor, 2003-2004 sezonunda ise Mersin İdman Yurdu forması giyen Demirbaş,  2004-2005 sezonunda Kayseri Erciyesspor formasıyla 23 gol atarak, Kayseri Erciyesspor ‘un Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynadı. 2005-2006'da Feyyaz Uçar'ın yönettiği Malatyaspor’a transfer olarak Süper Lig'e geri dönen, 2006 yılının başında ise Sakaryaspor'a kiralanan ve devre arasında katıldığı takımda 17 maçta 20 gol atmayı başarıp gol kralı olan Demirbaş,  Sakaryaspor’un  Altay 'yı 4-1 yendiği final maçında iki gol kaydederek Sakaryaspor'un Süper Lig'e çıkmasını sağlayan isimlerden biri oldu. Daha sonra sırasıyla Kayseri Erciyesspor, Alanyaspor , Elazığspor , Bugsaşspor ve  Adıyamanspor formaları da giyen Demirbaş, Futbol kariyerinin sonunda, Süper Lig'de 14 maçta 1, bugünkü adıyla PTT 1. Lig'de 192 maçta 122, TFF 2. Lig'de 158 maçta 90, TFF 3. Lig'de 82 maçta 62 gol, Türkiye Kupası'nda 10 maçta 7 gol olmak üzere toplamda  282 gol kaydetti.