CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras seçim sonuçlarını değerlendiren açıklamasında büyük oy farkına dikkat  çekti.

Aras görüşlerini şöyle sıraladı:

Ülkemiz bir yerel seçim süreci atlattı. Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin en büyük illerini kazanarak, insanımıza umut olmuştur.

 Bizler de beş yıl sonra Karadeniz Ereğli’yi kazanarak, Ereğli Halkının umudunu yeniden yaşatmaya başladık. Kandilli Belediyesi de tekrar göreve daha güçlü şekilde devam edecektir.

Karadeniz Ereğli’nin makus talihini yenmek üzere çıktığımız yolda, Ereğli’ye bahar gelsin istedik, huzur dedik, özgürlük dedik. Ereğli Halkı bizlere inandı, büyük oy farkıyla Belediye Başkanlığını tecrübeye teslim etti. Bu zaferde en büyük pay sahibi Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a, Ereğli’de yaşayan bütün kadınlara dokunan Neriman Posbıyık’a, İlçe Örgütümüze, Kadın Kollarımıza, gençlerimize, SKM Çalışma Grubumuza, Basın Medya Grubumuza, Belediye Meclis Üyesi ve Adaylarına,  İl Genel Meclis Üyesi ve Adaylarına, ailelerine, Belediye Başkanımızın büyük rüzgarıyla, bizleri Ereğli Belediyesi’nde 20 Belediye Meclis Üyesi ile, İl Genel’de üç arkadaşımız ile temsil etmemizi sağlayan ve Ereğli’de bizleri 1.Parti yapan 31 mahallemizde, 93 köyümüzde yaşayan değerli hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum.”