CHP İl Genel Meclis Üyesi Gündoğdu, “Ereğli’nin siyaseten dikkate alınmaması da bizleri üzmektedir. Ereğli hariç ilimizin çevresindeki yollarda şantiye havası var. Yol inşaatları hızlı şekilde ilerliyor, iş makineları çalışıyor ama ne hikmetse Ereğli’ye gelince devletimizin ödeneği olmuyor” dedi.

 

Son günlerde kamuoyunda tartışılmaya başlanan ve bitirilememesi nedeniyle tepki çeken Ereğli-Devrek yolunun gündeme gelmesini olumlu bulduğunu belirten CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu gelinen son noktayı, yaptıkları, yapmaya çalıştıkları çalışmalar ile ilgili de bilgiler verdi. Zonguldak İl Genel Meclisinde CHP’liler olarak muhalefette olduklarını hazırladıkları projelerin AKP’liler tarafından destek görmediğini belirten Gündoğdu, yapmaya çalıştıkları hizmetler ve koşturmalardan ötürü diğer iktidar partisinin il genel meclisi üyelerinin sözlü laflarına maruz kaldıklarına dikkati çekti. Gündoğdu yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

OLAYIN YAKIN TAKİBİNDEYİZ

 

Kendimi kamuoyuna karşı sorumlu buldum ve konuya açıklık getirmek istedim. Öncelikle şu bilinmelidir ki bahsi geçen Ereğli-Devrek yolu, köy yolları gibi İl Özel İdaresinin bütçesinden yapılan bir yol değildir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan ve yapım aşaması sürdürülen bir yoldur. Dolayısıyla İl Genel Meclisi Üyelerinin de bu konuda yapabileceği fazla bir şey yoktur. Kaldı ki biz işlerin böyle olduğunu bildiğimiz halde CHP Ereğli İlçe Örgütü ve İl Genel Meclisi üyeleri olarak olayın yakın takibindeyiz. Yolun yapımı genel seçimlerden önce başlatılıp durduğu yer olan Süleymanbeyler Köyü Muhtarını da 29 Mart yerel seçimlerinden sonra en az iki defa İlçe Başkanımız Yaşar Balcı ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile beraber ziyaret ettik, konu ile ilgili bilgi aldık. Partimizin bölge milletvekilleri ile paylaştık. Daha sonra aynı bilgileri İlçe Başkanımız ile birlikte iktidar partisinin bölge milletvekillerinden Fazlı Erdoğan’a anlattık. Kendisi de konuya ilgi gösterdi. Söz konusu yere Karayolları Bölge Müdürünü getirdi.

 

EREĞLİ’YE GELİNCE ÖDENEK YOK!..

 

Ama gördüğüm kadarıyla Ereğli’nin siyaseten dikkate alınmaması da bizleri üzmektedir. Ereğli hariç ilimizin çevresindeki yollarda şantiye havası var. Yol inşaatları hızlı şekilde ilerliyor, iş makineları çalışıyor ama ne hikmetse Ereğli’ye gelince devletimizin ödeneği olmuyor. Mevzu konusu Ereğli-Devrek karayolunun durdurulmasındaki en önemli sebep karayollarının kadastro ve ölçümle ilgili yanlışlarıdır. Yani ölçü kaymaları ve kurumlar arası yazışmalarında kaynaklandığı da söyleniyor. Ödenek yokluğu da işin başında geliyor. Yalnız şunun da çok iyi bilinmesi gerekir. Buranın köylerinde söylendiği gibi bu yolun yapımının engellendiğini sanmıyorum. Muhtarım dahil gerektiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar.

 

HEYELAN OLABİLİR

 

Bunun yanında Zonguldak-Ereğli yolu da aynı durumda. Kayda değer bir çalışma yok. Korkuyorum ki kışın heyelandan Zonguldak-Ereğli yolu kapanabilir. Bu sorunların çözümü bölgemin iktidar milletvekillerinin yakın takibinden ve ödeneklerin ivedilikle çıkarılmasından geçiyor. Bunlar İl Genel Meclisinin ve İl Genel Meclis Üyelerinin hemen çözebileceği işler olmadığının bilinmesi lazım. Bizler CHP’li İl Genel Meclisi üyeleri olarak zaten bölgemizde çalışıyoruz. Sorunları yakînen takip ediyoruz. Hafta sonları köylerimizi tarıyoruz, semt pazarlarını dolaşıp vatandaşın sorunlarını dinliyoruz. Gerektiğinde muhtarlarımızın sorunlarının çözülebilmesi için bu sorunları meclise getirip işlerin hızlanmasına da yardımcı oluyoruz. Olmadı muhtarlarımızla beraber gidiyoruz. Ama takdir edersiniz ki muhalefetteyiz ve sayımızda az.

 

KENDİ KÖYÜN OLDUĞU İÇİN Mİ KOŞTURUYORSUN DEDİLER

 

Yüce meclisimize halkımızın menfaatleri doğrultusunda önergeler hazırlayıp veriyoruz ama sonuç alamıyoruz. Size bir örnek vereyim. Geçtiğimiz günlerde gündemi meşgul eden vidanjör mevzusu hakkında baya uğraş verdim. Birebir konunun hassasiyetini dile getirdim. Verdiğimiz önerge iktidar tarafından engellendi. İl Genel Meclisinde iktidar İl Daimi Encümenidir. Encümende bir üyemizde Ereğli’den. Çarpık yapılaşmasıyla ve vidanjör konusuyla Ören köyü çok dile geldi. Bana, “Kendi köyün olduğu için koşturuyorsun aldığın oyların bedelini ödemeye mi çalışıyorsun?” dediler ama bakın şimdi Süleymanbeyler Köyündeki sağlık ocağının foseptik çukuru da dolmuş. Muhtarımıza resmi yazıyla beraber 150 TL yatırım vidanjörü göndeririz deniliyor. Halkın sağlığını ilgilendiren işlerin devletimiz tarafından ivedilikle bedelsiz yapılması lazım. Bakın şimdi burayı dile getiriyorum yetkililere sesleniyorum. Sağlık Ocağının foseptik kuyusunun ivedilikle boşaltılması için gerekirse muhtarımla ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sayın Valimiz ve İlçe Kaymakamımızın konunun üzerine eğilmesini istiyoruz. Mecliste bunların uğraşını verdik, sonuç alamadık. Hangi köylüm 150 TL yatırıp da foseptik çukurunu boşalttırabilir. Bu rakamların köylümüze sembolik olması için uğraş verdik. Aldığımız cevap bu işler bedelsiz olursa veya az paralarda yapılırsa suistimal edilir, yetişemeyiz. Ama benim köylüm poseptik çukurunu boşalttıramıyor suyunu bahçesine kanal yapıyor akıtıyor, dolayısıyla çevreye de zararı oluyor. Bahçesinden yediği mahsulde sağlığını bozuyor. Durumu kamuoyunun bilgisine sunarım”