Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye plaj tesislerinin yenilendiğini belirterek, “Halkımıza daha modern şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcıları ile Ereğli-Alaplı karayolu plajlar mevkisinde yer alan belediye plaj tesislerinde çalışmaları inceleyen Başkanı Posbıyık, yaz sezonuna vatandaşların rahat edebileceği bir ortam hazırlandığını söyledi.

Posbıyık gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

“Bu sezon plaj tesislerimizde çok büyük yenilikler yapıyoruz. Bu yaz halkımız buradan çok rahat bir şekilde istifade edebilecek. Plaja geldiğinde çok büyük değişikliklerin olduğunu görebilecek. Özellikle vatandaşların istirahat ettiği üst kısımların karayollarına dahil edilmesi ile plaj konusunda sıkıntılar baş göstermişti. Bizde plajımızı büyüttük. Dere ağzına kadar olan kenar kısımları betonladık ve üzerini de tente ile kapatıyoruz. Yukarıdaki yerleri tamamen kendi alanlarımıza kattık. Ahşaptan kapalı bölümler yapıyoruz. Çok sayıda piknik masası koymak sureti ile halkımızın rahat etmesini sağlayacağız. Yeni şezlonglar alınıyor. Denizin ortasına plastik ada getiriyoruz. Halkımızın yapılan değişikliklerden sonra burasını çok beğeneceklerini zannediyorum.   Çalışmaların 15 Haziran’a kadar bitirmeye çalışıyoruz. Ayrıca; ekiplerimiz araştırma yapıyor. Bir makine kiralayıp kumu baştan sona taş ve diğer büyük maddelerden arındıracağız”