Zonguldak TSO Başkanı  M. Salih Demir  Zonguldak’ta ki sivil Toplum Örgütlerinin  ÇATES’i satın almak için  tarihi bir oluşum içine girdiği dönemde Eren Holding Mali İşler İcra Başkanı Saffet Molvalı tarafından  Dünya Gazetesine yapılan “ÇATES’i satın almaya yönelik “açıklamayı sert dille eleştirdi. Demir “ Eren Holding Zonguldaklıların bir yatırımcıya gösterdiği iyi niyeti istismar etmiştir.  Bundan böyle Zonguldak, Bartın ve Karabük’te ithal kömür çalışacak hiçbir santralin yapımına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Salih Demir Eren Holding Mali İşler İcra Başkanı Saffet Molvalı’nın Çatalağzı Termik Santralini almak istediklerini ifade ettiği Dünya Gazetesinde yer alan açıklamasına tepki gösterdi. Demir Çatalağzı Termik Santrali için aralarında TTK, Amele Birliği sivil toplum örgütlerinden oluşan bir konser suyumun tarihi bir birlikteliği sağlandığı ortamda  Zonguldak nabzını ölçmeye yönelik  açıklamanın kastını aştığını belirterek  “ Eren Holding mevcut santralini kurarken gösterdiğimiz anlayışı anlaşılan yanlış yorumlamış, biz Zonguldak’a yapılan bir yatırıma yardımcı oluyoruz derken kendileri  “Sarı Öküzü aldık “hissine kapılmış yanılgı içindeler, uzun sürmez yakında yanıldıklarını anlarlar. Zonguldak’ın ÇATES’e talip olduğunu bilinmesine karşın bu açıklama göstermiştir ki. Eren Holding Zonguldaklıların iyi niyetini istismar etmiştir” dedi.

Salih Demir, Eren Holding’in ithal kömür ile çalışan mevcut santrali yaparken de Zonguldak kömürünü kullanacağını taahhüt ederek  santral izni aldığını,izin belgesi aldıktan sonra  taahhütlerini inkar ettiğini bir kez daha vurguladı.

Demir “Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Zonguldak’ta yapılacak hiçbir yatırıma karşı çıkmadık. Ancak Zonguldak’ı dışlamaya ,yok etmeye , sanayi çöplüğüne çevirmeye ,TTK’yı boş bir karo sahasına çevirmeye ,özel sektör madenciliğini TTK ile birlikte yok etmeye yönelik bu teşebbüse karşı tüm bölgede  etkin bir mücadele sergileyeceğiz. Artık sadece Zonguldak’ta değil,  Bartın ve Karabük’te ithal kömür ile çalışacak tüm santrallere dur diyeceğiz. Bireysel ve toplu iptal davaları açacağız. Eren Holding henüz Zonguldak’ın örgütlü gücünü görmüş değil“ şeklindeki sözleri ile Eren Holding Mali İşler İcra Başkanı Saffet Molvalı’yı eleştirdi.

Salih Demir, Eren Holding’in Zonguldak’ı ithal kömür üssü yapmayı hedefleyen bu girişiminin arkasında ÇATES’i bir santral olarak işletmenin bulunmadığını , aksine  santralin kapatılacağını, ilerleyen süreçte ,TTK’nın, buna bağlı olarak özel sektör işletmelerinin de kapatılmasının  olduğunu ileri sürdü.