Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği(ERGED) tarafından Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik bir düzenlendi.

Kdz. Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği (ERGED) tarafından Çanakkale Zaferinin 98. yılında Çanakkale destanını anma programı düzenlendi.
Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Kdz. Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Kara, yönetim kurulu üyeler, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Murat Kara, Çanakkale bir milletin şahlanışının adı, Çanakkale tarihin yeniden yazılışının adı, ve Çanakkale Anadolu'nun son kalesi, büyük bir onur ve gururla, 98.yılını idrak ettiğimiz büyük zaferin, bir kez daha aynı heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Her geçen gün artan Çanakkale sevgisi ve ruhu bunu en güzel bir şekilde ifade etmektedir. Bunun için yetişen yeni nesillerimize mutlaka Çanakkale iyi anlatılmalı, bu güzelim vatanımızın son kalesinin nasıl savunulduğu ve bu günlere hangi zorluklar aşılarak gelindiği çok iyi anlatılmalıdır.
Japonların ifade ettiği gibi gençlerimize 'Milli Şuur'aşılamak için eşsiz değerdeki Çanakkale'miz iyi değerlendirilmeli ve tarihte eşi ve benzeri olmayan, savaş tekniği bakımından imkansız olayların yaşandığı bu coğrafya gezdirilmeli, bunlarla ilgili kitaplar okutulmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal'in Çanakkale Zaferinin panoramasını çizdiği 'Çanakkale Zaferini kazandıran yüce ruh' ideali gençler yetiştirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu memleket için varını yoğunu ortaya koymuş şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz dedi.
Programda Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni ve aynı zamanda Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi sorumlusu Gürdal Özçakır tarafından Çanakkale destanı anlatıldı.