Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) tarafından kaynaşma yemeği düzenlendi.

Şinasi Bey Restaurantta gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine dernek yöneticilerinin yanı sıra işadamları, meslek odası yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. ERİDAK Yönetim Kurulu Başkanlığının yanı sıra Kdz.Ereğli Belediye İtfaiye Müdürlüğü görevini de sürdüren Muhammet Ateş gecede yaptığı konuşmasında gönüllülük esası ile gerçekleştirilen faaliyetlere destek sağlayanlara teşekkür etti.

ERİDAK'IN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

ERİDAK olarak Çaycuma'da meydana gelen köprü faciası, Kdz.Ereğli açıklarında batan gemi, Karadon'da meydana gelen grizu faciası başta olmak üzere çeşitli kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirten Ateş,"ERİDAK olarak yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yardımına en iyi şartlarda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu gecenin düzenlenmesinde katkı sağlayan başta Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık olmak üzere işadamlarımıza, kurum ve kuruluş temsilcileri ile gönüllü personelimize teşekkür ediyorum dedi.

GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ

Ereğli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından yerel sanatçı Birkan Kusay, TRT Sanatçıları Ferhat Durmuş ve Adalet Kılıç sahne aldı. Kaynaşma yemeği geç saatlere kadar sürdü.

DERNEK YARARINA FORMA SATIŞI

Öte yandan ERİDAK'a yardım için gerçekleştirilen forma satışlarında ise Fenerbahçe formasını 500 TL'ye Kdz.Ereğli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Aşkın Keper, Beşiktaş formasını 800 TL'ye Özlem Çolak, Galatasaray Formasını 500 TL'ye Çilek Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz ve Trabzonspor Formasını ise gecenin forma satışını gerçekleştiren Değişim Medya Sahibi Semih Çolak 250 TL vererek aldı.