Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) protokol ziyaretlerini sürdürüyor.
ERİDAK Başkanı Muhammet Ali Ateş, beraberinde Kurucu üyeler Basri Kalay, Zafer Ertuğrul, Müjgan Pelen ve Şenay Çetin ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Sami Göktaş'ı ziyaret etti.
Ziyaretlerde derneğin kuruluş amacı ve önemi ile ilgili bilgiler veren ERİDAK Başkanı Muhammet Ali Ateş, ERİDAK derneğinin dağ ve diğer doğa kazalarında, doğal afetlerde, yetkili ve imkanı dahilinde tüm koşullarda, zor durumda kalmış, yardıma ihtiyacı olan, yardım talep eden herkesin yardımına koşan, bunu yaparken eğitimli, disiplinli, standartları yüksek ekip, ekipmanlar kullanan, toplumu bilgilendiren, eğiten ve tamamen gönüllülük esasına dayalı bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti.
Ateş, ayrıca Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Sami Göktaş'ın Zonguldak bölgesinde bu tür derneğin kurulmasının çok doğru bir karar olduğunu ve desteklediklerini söyledi.