CHP Alaplı Kadın Kolları tarafından "8 Mart Kadınlar Günü" dolayısıyla etkinlik düzenledi.

CHP Alaplı Kadın Kolları tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Uysal, TSK tarafından 45 gün önce başlatılan Zeytin Dalı Harekâtında hayatını kaybeden tüm Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyor, yaralıları askerlerimize acil şifalar dilediğini söyledi.

Tüm kadınlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar günü şimdiden kutladığını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Kadın toplumunun en etkili yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurdur kadını ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu sürdürülebilir adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olmakla birlikte sosyal ekonomik kültürel ve  çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum kadınların eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır."

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Afrin'de şehit olan Mehmetçiklerimize başsağlığı yaralı askerlerimize acil şifalar dilediğini belirterek, "Önümüzde 2019 yılında seçimler var. Chp'li kadınlar her zaman olduğu gibi önümüzdeki seçimlerde de bizim en büyük destekçimiz olacak ve onlara çok büyük görevler düşecek." dedi.

Etkinliğe, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Başkanı Umut Başoğlu, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve çok sayıda partili katıldı.