Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yönelik Meme kanseri ve Kanserde erken tanı hayat kurtarır sloganıyla eğitim semineri verildi.
Alaplı Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşireler Şermin Deniz ve Nuray Ustayücel tarafından Endometrium, meme ve Serviks kanserleri hakkında Alaplı Halk Eğitim Merkezindeki kursiyerlere eğitim semineri verildi.
Birçok kanser türünün ancak erken tanı sayesinde tedavi edildiği ve hayat kurtardığının vurgulandığı seminerde kadın kursiyerlere kendi kendine meme kanseri muayenesi öğretildi. Hastalıkların belirtileri ve tedavileri hakkında bilgiler verildi.
Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Barış Özdemir Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını belirterek vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeye devam ettiklerini söyledi.
Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, 01 ve 07 Nisan tarihleri kanser haftası olarak kutlanmaktadır. Bizlerde bu hafta sebebiyle bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biride Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerine meme kanseri ve sigara ile ilgili kanserlerden korunma eğitimleri vermekteyiz. Eğitimlerimizin amacı vatandaşlarımızı kanserler hakkında bilinçlendirmektir. Erken tanı Hayat Kurtarır sloganıyla hafta boyunca çeşitli eğitimler vereceğiz dedi.