Çaycuma’da diyabet konferansı verilecek.

Çaycuma Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği, Çaycuma Belediyesi ’nin desteği ile ortaklaşa diyabet hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirmek için 30 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 16.00’da Çaycuma Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda konferans düzenleyecek.
Konferansa konuşmacı olarak, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr.Taner Bayraktaroğlu ka tılacak. Çaycuma Diyabet, Diyaliz ve K ronik Hastalar Derneği Başkanı Dr.Ersel Malçık, “Dernek olarak bizler resmi kurumlarda çalışan insanlarımıza bundan önce ücretsiz şeker ölçme kampanyası yaparak birçok insanımız bu has-talığa duyarlılığını artırdık. İstemeseler de insanlarımız kendi hastalıkları ile yüzleşmek zorundadır. Bilgi çağında ya şadığımız bu dönemde bile kendinde hastalık çıkacak endişesiyle tetkik ve tedaviden kaçan insanımız bulunmaktadır. Her hastalık gibi şeker hastalığı da erken teşhis edilirse organ harabiye tine neden olmadan egzersiz, ilaç ve diyet önerimizle hayat kalitelerini artırabilirler. Eğer dikkat edilmezse ağaç için deki bir kurt gibi insanı içeriden kemirerek organ kaybına neden olabilecek de recede ileri sonuçlar vermektedir. Bu yüzden halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Rutin sayılan kontrollerini yaptırsınlar diyetlerine dikkat etsinler ve mutlaka hareket yapsınlar. Çok değerli hocamız bu konuda bizleri bilgilendirmek ve bu hastalığın önemini kavratmak için davetimiz üzerine konferans vermeye ilçemize gelecektir. Bunu bizim için bir şans olarak değerlendiriyorum. Bizleri bu konuda desteklerinden dolayı Belediye Başkanımıza ve Salonunu bizlere açan Ticaret ve Sanayi Odası’na yönetim olarak teşekkür ediyorum” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, yaptığı açıklamada, “Halkımızın yararına çalışan ve hizmet veren bu dernekleri belediye olarak destekliyoruz” sözleri ile konuştu.