Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, Eski Zonguldak Valisi şuan Denizli Valisi görevinde bulunan Yavuz Erkmen'i Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında bulunduğu yanlış tutumdan dolayı kutlamalara gölge düşürdüğünü vurguladı.
Kahveci, yaptığı yazılı açıklamasında Denizli Eğitim İş Şubesi ve ADD Denizli Şubesi'ne ve tüm üyelerine geçmiş olsun dileyerek, şunları kaydetti:
"Türk ulusunun en büyük bayramı olan Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Denizli Valisinin yanlış tutumu gölge düşürmüştür.
ABD ve AB korumasındaki ırkçı terör örgütlerine gösterilen müsamaha Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen, Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlı Eğitim İş ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine gösterilmemiştir. Üyelerimize ve ADD üyelerine adeta zorbalık yapılmıştır.  Emperyalist terör örgütünün (PKK)  meydanlarda, sokakları yakıp kavurduğu, devlete meydan okumasına karşı hiç bir şey yapamayan, seyreden hükümet ve emniyet güçleri bir avuç Atatürkçü insanlara karşı kabadayılık yapması kadar esef verici bir durum olamaz.
Eğitim İş Denizli Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi'ne ve tüm üyelerine geçmiş olsun diyor, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına gölge düşüren bu siyasi zihniyeti, teslimiyetçi politikayı ve Denizli valisini kınıyoruz."