Zonguldak Belediyesinin önceki Başkanı Secaattin Gonca, AKP Zonguldak önceki İl Başkanı Celil Uzun'un ve partinin Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in de katıldığı ziyarette, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Kdz.Ereğli'de akşam yemeği yedi.

2 yıl önce Denizli'ye atanan Zonguldak Eski valisi Yavuz Erkmen, uzun süre görev yaptığı Zonguldak'ta yaşanan acı olayda hayatını kaybeden madencilere ve hayatını kaybeden madencilerin ailelerine başsağlığı dilemek amacı ile Zonguldak'a geldi. Ziyaretin ardından Vali Erkmen akşam saatlerinde Ereğli'ye geldi.  Ereğli' de Ak Parti Ereğli İlçe Başkan Erol Şahin, Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun ve Ak Parti eski Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı, tarafından karşılanan Erkmen, ziyareti ile ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Erkmen, yaz ayında Zonguldak' a gelmeyi planladığını ancak maden ocağında yaşanan kaza nedeniyle başsağlığı dilemek için bu ziyareti erkene aldığını söyledi. Erkmen konuşmasında, Denizli' ye gelen her Zonguldaklı ya kapılarının her zaman açık olduğunu da kaydetti.  Düzenlenen yemekten önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaklaşık iki yıl önce ayrıldığı ve görev yaptığı dönemde çok sevdiği Zonguldak'a yaz aylarında gelmeyi planlamasına rağmen, Karadon'da meydana gelen elim maden kazasından sonra taziye ziyaretinde bulunmayı bir görev saydığını ifade etti. Safranbolu, Bartın ve Zonguldak'ta görev yapan biri olarak bu bölgeyi kendi evi gibi görmeye başladığını belirtti. Vali Yavuz Erkmen; "Zonguldak'tan ayrıldığım gün, nereye gidersem gideyim, kalbimin Zonguldak'ta olacağını söylemişti" dedi. Zonguldak İli'nin Ereğli, Çaycuma ve Alaplı gibi yerleşim birimleriyle bir bütün olmasını temenni ettiğini kaydeden Denizli Valisi Erkmen, konuyu maden kazasına getirdi. Madenciliğin, Zonguldak bölgesinin temel sektörü olduğunu belirten Erkmen, 17 Mayıs'ta yaşanan elim facianın bir daha yaşanmamasını dileyerek şu görüşleri sundu:  "Meydana gelen acı kazanın ardından Zonguldak'a gelerek madencilerimizin acılarını paylaştım. TTK' ya, Genel Maden İşçileri Sendikası'na, madencilerimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diledim.
Fırsat buldukça da bazı eski dostlarımı ziyaret ederek hasret giderdim. Bu vesileyle de Zongul-dak'taki tüm değerli dostlarıma sevgi ve şükranlarımı sunuyorum"