Erol Çivici ziyaretlerde “Biz de bu sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık. Siyaset öyle bir şey oldu ki herkes kendini bir yerlerde görmek istiyor. Ama bu bir sorumluluk, bilgi ve tecrübe gerektirir. Bu bilgi ve tecrübenin bende olduğunu düşünüyorum. Çözüm noktalarının da çok kolay olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. 





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı olan Erol Çivici, sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini Taksiciler Derneği ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği ile devam etti.

“TECRÜBELERİMLE SORUNLARI KOLAYCA ÇÖZERİM”

Erol Çivici, Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay ve yönetimine yaptığı ziyaretteki konuşmasında kendisini tanıtıp iş ve siyaset tecrübelerinden bahsetti. Ereğli’nin sosyoekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Çivici, “Durumumuz malum, geldiğimiz noktadan hiçbirinizin ben memnun olduğunu zannetmiyorum. Biz de bu sorunlara çözüm üretmek için yola çıktık. Siyaset öyle bir şey oldu ki herkes kendini bir yerlerde görmek istiyor. Ama bu bir sorumluluk, bilgi ve tecrübe gerektirir. Bu bilgi ve tecrübenin bende olduğunu düşünüyorum. Çözüm noktalarının da çok kolay olduğunu düşünüyorum.” dedi.

ŞEHİRCİLİK KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

Belediyelerin yarınları görerek bir planlama yapması gerektiğini söyleyen Erol Çivici, “Mesela bugün şehir merkezinden çıkıyorsunuz, hastaneye tek bir tane yoldan gidebiliyorsunuz. Var mı alternatif yolumuz yok. Ama imar planını açtığınız zaman bir sürü alternatif yollar var. Peki niye açılmıyor bu alternatif yollar; çünkü imar kanunun belediye verdiği yetkiler bugüne kadar kullanılmamış. Bunu tüm şehirler bitirmiş ama biz bitirememişiz. Hastaneye 4 tane alternatif yol var ama bu yolların terkleri yapılmamış. Ama kanun aslında belediyelere bu yetkiyi vermiş.” diye konuştu.



“KARARLARI BİRLİKTE ALACAĞIZ” DEDİ

Belediye kanununa göre taksi duraklarına ruhsat verilmediğini, bunun ciddi anlamda sıkıntısını çektiklerini belirten taksicilere Erol Çivici; ilçedeki taksi duraklarının çoğunun yol kenarında olduğuna, sadece bir iki durağın kendisine has bir yerinin olduğuna dikkat çekti ve “sizin yerlerinizin hepsi kamunun yerleri, kamu size ayrı bir tapu kesemez. Ama ne yapar; arsa sahiplerinden orayı istimlak ederken burayı yol, park alanı diye istimlak etmiş. Farklı bir amaç doğrultusunda satarsa vatandaş dava açtığında haklı bir pozisyona düşer ve o vatandaşa geri iade etmek zorundasın onun arsasını. Hukuki kısmı bu işin. Ama ne yapar bunun önüne geçmek ve durakları sabitlemek için; nasıl camiler diyanete ait, vatandaşın adına dahi olsa. Bunun bakımı, onarımı her şeyi diyanete aittir. Bir camiyi alıp bir yerden bir yere taşıyabiliyor musun, taşıyamıyorsun. Hiçbir durak da imar paftasında burası Murat Taksi durağı diye ya da Sahil Taksi durağı diye geçmiyor. Bunu imar paftasına işlediğin zaman ancak meclis kararıyla bunun yerini değiştirebilirsin. Biliyorsunuz ilçelerde ilçe trafik komisyonu, illerde il trafik komisyonu var. Bu komisyonlara sizin de bağlı olduğunuz yer neresi şoförler odası. Bu kararlar alınırken belediye tek başına alırsa aynen otobüsçülerde olduğu gibi ilçe trafik komisyonunun itiraz hakları vardır. Belediye tek başına karar alamaz. Sizinle ilgili kararlar bu komisyonlarda alınır.”

ifadelerine yer verdi. Dernek Başkanı Oktay da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve başarılar diledi.

 

ÇİLEK DERNEĞİ ZİYARETİ

Erol Çivici, günün son ziyaretinde Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya ve yönetimi ile bir araya geldi.  Erol Çivici burada tarımsal üretim konuları ile yerel değerlere dair konuları görüşerek sorun ve çözümleri iyi bildiğini tekrar etti.