Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Hasbeyler Köyü’nün futbol takımı Has-Gençlik Spor takım kaptanı Hasan Duman’ın öncülüğünde yaklaşık iki yıldır devam eden ve her hafta Cuma akşamları Kışla Halı Saha tesislerinde gerçekleşen etkinliğin bu haftaki bölümünde Muharrem ayı nedeniyle katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. Halı saha buluşmasına bu hafta Hasbeyler Köyü Muhtarı Yüksel Apaydın, Çaylıoğlu ve Civar Köyleri Dernek Başkanı Fikri Kayacan, Armutlucuma ve Civar Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Dursun Özcan, Düzpelit Köyü ileri gelenlerinden İbrahim Temel ile kadın, erkek, çocuk, genç olmak üzere yüzlerce kişi katıldı. Etkinliğe eşi Gönül Çivici ile birlikte katılan CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Aday Adayı Erol Çivici büyük ilgi ve sevgi gördüğü, vatandaşların gösterdiği ilgi ve destek sözleri karşısında da büyük moral depoladığı gönderilen açıklama ile şöyle bildirildi.


“Sonuna kadar destek veriyoruz”

Bin 250 adet aşure dağıtımının gerçekleştiği etkinlikte konuşan Has Gençlik Spor kaptanı Hasan Duman, Erol Çivici’nin adaylığının kendileri için gurur vesilesi olduğunu vurguladı. Duman konuşmasında “Çok güzel şeyler yaşıyoruz. O güzel şeylerden bir tanesini de bu akşam yaşıyoruz. Hepimizin bildiği tanıdığı evladımız, kardeşimiz benim de sınıf arkadaşım, köylüm, komşumuz, akrabamız olan Erol Çivici’nin aday adaylığı bölgede olduğu gibi hepimizde heyecan oluşturdu. Bu konuda çok mutlu olduk. Erol Çivici bizim evladımızdır, kardeşimizdir ama ‘Erol Çivici’yi biz nasıl tanırız? Bölge nasıl tanır?’ diye sorulduğunda yaptığı kaliteli işlerden ve dürüstlüğünden tanıyoruz. O yüzden bu adaylığı hepimiz için gurur vesilesi olmuştur. Köylüleri, çevresi, yöre hepsi bu konuda hakikaten mutlu olmuştur. Bu mutluluğumuzu, birlikteliğimizi bu akşam mübarek muharrem ayında hep beraber aşure yiyerek paylaşıyoruz. Bölgemizin sorunlarını iyi bildiğine inanıyoruz. Belediyeciliği çok iyi bildiğine inanıyoruz. Eksiklikleri tespit ettiğine ve sorumluğun altına kendisini, kafasını, gövdesini koyduğuna biz inandık. Bunu gördük, sonsuz destek veriyoruz. Allah yardımcısı olsun diyoruz. Bölge için Ereğli için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Has Gençlik Spor takım kaptanı Hasan Duman’ın söylenebilecek en güzel sözleri sarf ettiğini ve bu görüşlere katıldığını belirten Armutlucuma ve Civar Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Özcan, Erol Çivici’ye çıktığı yolda başarılar diledi.


Apaydın “Erol kardeşimin her zaman destekçisiyiz”

Hasbeyler Köyü Muhtarı Yüksel Apaydın ise konuşmasına etkinliği düzenleyen Has Gençlik Spor takım kaptanı Hasan Duman’a teşekkür ederek başladı. Erol Çivici’ye destek vermek için Hasbeyler Köyü Muhtarı ve vatandaşları olarak bir araya geldiklerini anlatan Apaydın “Erol Çivici kardeşimize bu desteğin devam etmesini istiyoruz. Tabi ki önce partisi Erol kardeşimizi aday gösterecek. Bu etkinliklerde böyle destekler olduğu müddetçe yolu açık olacaktır. Erol kardeşime her zaman destekçiyiz” şeklinde konuştu.


Kayacan “Çaylıoğlu ve Armutlucuma’dan ilçe merkezinde 25-30 bin nüfus var”

Düzpelit Köyü ileri gelenlerinden İbrahim Temel’de düzenlenen etkişnlikte Düzpelit köyü sakinleri olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adayı olan Erol Çivici’nin yanında olduklarını ifade etti. Temel’in ardından söz alan Çaylıoğlu ve Civar köyleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikri Kayacan’da Armutlucuma ve Çaylıoğlu bölgesinden Ereğli’nin mahallelerinde 25-30 bin nüfus olduğunu belirtirken, Erol Çivici’yi çıktığı yolda destekleyeceklerini söyledi.


Çivici, “Çok çalışıp birlikte başaracağız”

CHP’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Erol Çivici, kendisine gösterilen ilgi ve sevgiden dolayı herkese teşekkür etti. Üç dönem belediye meclis üyeliği yaptığını, 25 yıllıkta iş tecrübesi olduğunu belirten Çivici, Ereğli’nin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğini, güzel projelerle çok çalışıp Ereğli’yi daha güzel noktalara taşıyacaklarını anlattı. Çivici konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Çaylıoğlu’nun Has Gençlik halı saha turnuvası için bir araya geldik. Bu etkinliği düzenleyen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bizleri bir arada tutan, kardeşlik duygularımızı arttıran, dayanışmamızı arttıran etkinliklerdir. Bu etkinliği düzenleyen Hasan(Duman) kardeşimize ve diğer yardımcı olan arkadaşlarımıza tekrar tekrar teşekkür ederim. Sevgili arkadaşlar; üç dönem belediye meclis üyeliği yaptım. 25 yıldan beri kendi şirketimi yönetiyorum, inşaat mühendisiyim. Ereğli’nin sorunlarını hakikaten iyi biliyorum. Çözüm noktalarını da iyi biliyorum. Ve bu doğrultuda ekiplerimizi hazırlıyoruz. Çok çalışacağız ve inşallah başaracağız. Bugün Ereğli’ye baktığımız zaman artık Ereğli’den göç edilmesini istemiyoruz. Ereğli yaşanılacak çok özel noktalardan bir tanesi. Ama bugüne kadar kaybettiğimiz değerleri tekrar yakalamamız gerekiyor. Ereğli ekonomisini iyi bir noktaya taşımak için güzel projeler üreteceğiz. Artık gençlerimizin dışarıya göç etmesini istemiyoruz. Sizlerin desteklerinizle hep birlikte yapacağız bu işi. Hani Süleyman Demirel’in Isparta’sı vardı ya öyle… İşte Çaylıoğlu dernek başkanımız burada, Armutlucuma dernek başkanımız da burada, Hasbeyler köyü muhtarımız, Düzpelit köyü hepsi bizimle beraberse burada kesinlikle ama kesinlikle başaracağız. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Muharrem ayı hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bol kazançlı mutlu günler diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”
Çivici, dernek başkanları, muhtarlar ve köy temsilcileri vatandaşlara aşure ikramında bulunduktan sonra, uzun süre birlikte sohbet etti. #