İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle Ereğli Anadolu Lisesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bal gerçekleştirdi.
Genç nesillerin iyi yetişmesi geleceği güvenle bakabilmesi, milli şuurun geliştirilmesi için bu kişiliklerin unutturmamak gerektiğini söyleyen Bal konuşmasında şunları söyledi: Kahramanlık destanımız, heybeti kimliğimiz, vatanseverlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını abideleştiren isimdir Mehmet Akif Ersoy. Paranın ve maddi çıkarların öne çıktığı asrımızda ödül konduğu için İstiklal Marşı yarışmasına katılmayan, olduğu gibi görünen göründüğü gibi olan dost doğru yaşayan, konuşan, yazan Mehmet Akif, vatan topraklarının dört bir taraftan işgal edildiği günlerde hiçbir ümitsizliğe kapılmamıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında milli şuurun oluşması ve yaygınlaştırılması için yazı ve konuşmalarıyla çalışmış bu amaçla bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından takdir edilmiştir. Bu yüce destanı yazan ustayı ve yazdıran sayısız kahramanları rahmetle anıyoruz.
Mehmet Akif Ersoy'un, Birlik isimli şiiri okul öğrencisi Alkın Tolga tarafından okunmasının ardından Ereğli Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryos gösterimi sunuldu.
İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen kompozisyon, resim ve İstiklal Marşı'nı ezbere güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER
Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında ilk üç: Zeynep Merve Somuncu (Atatürk Ortaokulu), Tutkum Yılmaz (İhsan Yılmaz), Hilal Tığlı (TOKİ Korubaşı)
Liseler arası kompozisyon yarışması: Tuğçe Hoşça (Gülüç İbrahim İzmirlioğlu), Didem Katırcılar (Ereğli Anadolu Lisesi), Çağla Alagöz (Ereğli Anadolu Lisesi)
Ortaokullar arası resim yarışması: Tuğba Direk (Kepez İzmirlioğlu), Didem Solmaz (Cumhuriyet), Filiz Ören (Kepez İzmirlioğlu)
Liseler arası resim yarışması: Sedat Arslan (İMKB Atatürk Anadolu), Aleyna Dikbaş (Erdemir Anadolu Güzel Sanatlar), Gülay Donat (Kız Teknik ve Meslek Lisesi)
İlkokul arası resim yarışması: Ömer Yılmaz (Erdemir ilkokulu), Ekin Ilgın Çakır (Utku Koleji), Melike Yılmaz (Cumhuriyet)
Ortaokullar arası İstiklal Marşı Ezbere Güzel Okuma Yarışması: Okan Demircan (Gazi İlkokulu), Çağla Eroğlu (Kışla Mahmut Likoğlu), Didem Solmaz (Cumhuriyet)
İlkokullar arası İstiklal Marşı Ezbere Güzel Okuma Yarışması: Sıla Sümeyra Oğuz (İzmirlioğlu), Hakan Yasin Çetinkaya (İhsan Yılmaz), Buse Egeli (Nimet)
Liselerarası İstiklal Marşı Ezbere Güzel Okuma Yarışması: Sena Danışmaz (Anadolu İmam Hatip), Gülben Baba (Ereğli Anadolu), Can Türkoğlu (Teknik ve Endüstri Meslek lisesi)

Törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dn.Kd.Albay Yalçın Enç, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.

ALAPLI

Alaplı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Anadolu Öğretmen Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Kız Meslek Lisesi uygulamalı anasınıfı öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu. Salonunda bulunan davetliler tarafından büyük alkış aldı.Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan oyun ve oratoryonun ardından anma programı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Düzenlenen programa, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üst Teğmen Emre Balci, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.