YÜKSEK Askeri Şûra’da (YAŞ) Balyoz soruşturması nedeniyle terfi alamayan ancak bir başka göreve tayin edilen İstanbul Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk istifa etti.

Dört yıldan beri tuğamirallik rütbesinde olan ve terfi bekleyen Tuğamiral Ertürk, Balyoz planı iddiaları soruşturması kapsamında ifade veren askerler arasında bulunuyordu. Tuğamiral Ertürk, kriz ortamında geçen bu yılki YAŞ’ta, Balyoz Darbe Planı soruşturması nedeniyle terfi alamayanlar arasında yer aldı ve bir başka göreve tayin edildi. Ertürk’ün yeni görev yeri Akdeniz Bölge Komutanlığı oldu. Tuğamiral Ertürk, önceki gün yapılan Deniz Harp Okulu’ndaki devir teslim törenindeki konuşmasında kendilerine haksızlık yapıldığını savundu.

BÖLGE HALKININ SEVDİĞİ İSİM...

Kdz.Ereğli'de Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevini sürdürdüğü süre içerisinde asker-halk bütünleşmesi konusunda özverili çalışmaları yanı sıra Gazi Alemdar Gemi Müzesi'nin Kdz.Ereğli'ye kazandırılmasında da büyük pay sahibi olanlar arasında yerini alan Türker Ertürk, bölge halkının alkışını toplamıştı.